Met de stijging van de zilverprijs in de afgelopen jaren is er veel interesse gewekt bij beleggers en verschillende soorten industrieën. De verwachtingen zijn dat deze trend doorzet, maar waarom precies? Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de stijgende prijs van dit edelmetaal. In dit artikel worden een aantal redenen besproken waarom we verwachten dat de zilverprijs nog meer zal stijgen. Zo zul je zeker zien dat investeren in zilver loont.

Meer vraag naar zilver vanuit de industrie

In de eerste plaats zal de prijs van zilver blijven stijgen doordat er meer vraag naar is vanuit de industrie. Zilver heeft namelijk allerlei industriële toepassingen, zoals bijvoorbeeld de productie van elektronica. Hierdoor wordt er steeds meer zilver verkocht, wat ervoor zorgt dat men een hogere prijs voor zilver kan vragen. Op een gegeven moment heeft dit zoveel impact, dat de wereldwijde prijs van zilver een stuk hoger is dan het momenteel al is. Daardoor wordt zilver een steeds meer lucratieve investering om te overwegen.

De uitvoer van zilver wordt door sommige landen beperkt

Een andere reden die verklaart waarom de prijs van zilver stijgt, is dat er in sommige landen restricties worden gesteld aan de uitvoer van zilver. Met name landen als China en India zijn een goed voorbeeld hiervan, want deze landen willen een garantie hebben dat er genoeg zilver is voor hun eigen industrieën om te gebruiken. Echter gaat dit ten koste van andere landen die hun zilver willen hebben. Dit betekent dat er minder zilver beschikbaar is op de markt. Als gevolg hiervan kan men een hogere prijs vragen voor het zilver, waardoor de prijs naar nieuwe hoogtes stijgt.

Meer particuliere beleggers kiezen voor zilver

De derde reden waarom de verwachting is dat de zilverprijs nog meer stijgt, is omdat er steeds meer particuliere beleggers zijn die voor zilver kiezen. Dit is voornamelijk het gevolg van de lage rente op spaarrekeningen en andere financiële producten. Daardoor kiest men er steeds vaker voor om hun geld in zilver te beleggen, omdat ze hier een veel hoger rendement op kunnen halen. Bovendien is het veilig en stabiel, waardoor het de perfecte investering voor lange termijn beleggers is.

Hoge inflatie maakt zilver aantrekkelijk

Daarnaast is er nog een andere factor waardoor de zilverprijs stijgt, namelijk de hoge inflatie. Dit betekent dat het geld minder waard wordt, wat de prijs van zilver juist doet stijgen. Beleggers weten immers dat hun spaargeld hiermee verminderd wordt, dus zoeken ze een manier om hun geld te beschermen. En omdat zilver een edelmetaal is, wordt het vaak als een betere investering gezien dan andere beleggingen. Dit komt doordat het de ideale balans bevat tussen een investering met een mooi rendement dat tegelijkertijd niet zo risicovol is. Wanneer je dus momenteel veel last hebt van hoge inflatie, kan een investering in zilver ervoor zorgen dat je de huidige geldontwaarding op een goede wijze kan omzeilen.

Lage rentes

De vijfde reden waarom de zilverprijs stijgt is dat er momenteel lage rentes zijn. Dit betekent dat spaargeld niet veel rendement oplevert en dat beleggers dus weerstand bieden tegen investeringen in obligaties of aandelen. Hierdoor zijn ze geneigd om hun geld te investeren in zilver, omdat dit juist veel meer rendement op kan leveren. Met lage rentes is het namelijk zo dat het helemaal geen zin heeft om geld op de bank te hebben wanneer je geld wil sparen voor een bepaald doel. Zodra de rentes hoger worden, zal dit veranderen. Maar in de tussentijd blijft zilver een aantrekkelijke manier om te investeren.

Gekoppeld aan stijgende goudprijzen

Ook kiezen veel mensen ervoor om hun geld te investeren in zilver, omdat de prijs ervan nauw verweven is met de goudprijzen. Als er dus sprake is van stijgende goudprijzen, gaat dat vaak ook hand in hand met stijgende zilverprijzen. Dit komt doordat zilver vaak wordt gezien als een goedkopere manier om te beleggen in edelmetalen dan bijvoorbeeld goud of platina. Het is dus ook een interessante investering wanneer je ziet dat het goed gaat met de prijs van goud.

Onzekerheid in het huidige financiële systeem

Tot slot is er ook nog het feit dat er momenteel een grote mate van onzekerheid is in het financiële systeem. Mensen zoeken naar manieren om hun geld veilig te stellen, en zilver lijkt hiervoor de perfecte optie te zijn. Het is immers stabieler dan aandelen of obligaties, waardoor het een veel betere belegging voor de lange termijn kan zijn. Wanneer je dus op zoek bent naar een goede back-up voor het geval er een financiële crash is, staat zilver voor je klaar.