Crypto staken

Crypto staking is een populaire activiteit onder degenen die betrokken zijn bij digitale valuta’s. Het lijkt een spannend woord, maar eerst moeten we begrijpen wat crypto staking is. Dit artikel zal volledig behandelen wat crypto staking inhoudt en hoe de processen zoals Ethereum staken en Bitcoin staken werken. 

Wat is staking van crypto? Het staken van cryptocurrencies is een proces waarbij een bepaald bedrag aan tokens wordt gekocht en opzij gezet om een actieve valideringsknooppunt voor het netwerk te worden. De koper wordt een essentieel onderdeel van de veiligheid infrastructuur van het netwerk door simpelweg deze munten te houden en wordt daarvoor gecompenseerd. 

Deelnemers houden hun cryptocurrency fondsen in een wallet die de blockchain functionaliteit ondersteunt. Deelnemers zetten hun tokens vast op hun wallet, en in ruil daarvoor worden ze beloond door het netwerk. De inkomsten worden aangeboden in de vorm van rente die aan de eigenaar van de munt wordt betaald.

Bij het uitvoeren van crypto staking, moet u geloofwaardige platforms gebruiken om u waarde en uitstekende diensten te geven. Sommige van de platforms voor het staken crypto omvatten de volgende:  

Wat is een Proof of Stake (PoS)?

Dit concept houdt in dat een persoon block transacties kan mijnen of valideren op basis van het aantal munten dat hij bezit. PoS is een alternatieve constructie voor PoW, het oorspronkelijke algoritme in de blockchain-technologie dat wordt gebruikt om transacties te bevestigen en nieuwe blocks aan de keten toe te voegen. 

PoS lijkt minder riskant te zijn in termen van de mogelijkheid voor miners om het netwerk aan te vallen. Het structureert compensatie op een manier die een aanval minder voordelig maakt voor de miner.

De aanvaller moet 51% van de cryptocurrency verkrijgen om een 51%-aanval uit te voeren (wat erg moeilijk en duur is om gerenommeerde digitale munten te verzamelen). Wanneer de waarde van cryptocurrency daalt, zou de waarde van de crypto stake ook dalen. 

Punten om op te letten: 

  • De eerste cryptocurrency die de PoS-methode toepaste was Peercoin. NXT, Blackcoin, en Shadow volgden al snel. 
  • Bitcoin, de grootste cryptocurrency, draait op Proof of Work in plaats van Proof of Stake. Staking Bitcoin is waarschijnlijk de meest lucratieve staking methode op de markt op dit moment.

Staking pools 

Dit zijn enkele functies geïntroduceerd door cryptocurrency exchanges om het proces van het staken van tokens te vergemakkelijken. Het doel is om de vergoeding te verhogen die wordt verkregen uit het staken van de token van een bepaald netwerk door het aantal munten dat op een bepaald moment wordt gestaked te verhogen. 

Voordelen van staken crypto 

 Zij omvatten: 

  • Genereren van passief inkomen met BTC staking 
  • Inschrijvingsgeld is laag 
  • Energie-efficiënter dan mining en minder riskant dan verhandelen 
  • Er is een hoog niveau van beveiliging, waardoor het risico van verlies van tokens door cybersecurity wordt beperkt 
  • Men heeft de mogelijkheid om cold staking te gebruiken, wat een activiteit is waarbij crypto wordt opgeslagen als hardware zoals een harde schijf. 
  • De rente aangeboden door staking kan variëren van 6% per jaar aangeboden door een gerenommeerd netwerk zoals Ethereum staken en Cardano staking tot zo veel als 100% aangeboden door kleine netwerken, bijvoorbeeld Pancake Swap en KAVA. 

5 coins om te staken

1. STELLAR (XLM)

Stellar is een gedeeld netwerk dat mensen in staat stelt om wereldwijd efficiënt, snel en comfortabel activa over te dragen. Het heeft een uniek ontwerp dat banken, betaling netwerken en burgers met elkaar verbindt.

Het helpt u snel en efficiënt geld over te maken, wereldwijd. Kortom, het wenst snellere, gemakkelijkere en vlottere grensoverschrijdende overschrijvingen dan met de huidige bank- en overschrijving systemen. 

Stellar is een gedistribueerd betalingsnetwerk dat zich richt op betaalbare en ongecompliceerde overschrijvingen over de grenzen en een forum om ICO’s te hosten.

Het Stellar netwerk werd opgericht in 2014 en had een eigen digitale munt, genaamd de Lumen (XLM), die zeer belangrijk is voor het mogelijk maken van buitenlandse overboekingen en snelle transacties tussen verschillende valuta’s. 

Stellar kopen

2. TRON (TRX)

Tron is een gedeeld netwerk platform bedoeld om een wereldwijde, open digitale entertainment infrastructuur te creëren met behulp van blockchain en gedistribueerde opslag technologieën.

Elke consument kan vrij gegevens plaatsen, opslaan en bezitten via het protocol. Tron is een valuta die u beloont voor uw activa en is een van de belangrijkste redenen om Tron te kopen. 

Het steeg naar de top tien in een korte tijdspanne van een jaar aangedreven door massale investeerders en een energiek team onder leiding van de invloedrijke oprichter en CEO Justin Sun, en werd de 10e grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie.  

TRON kopen

3. ALGORAND (ALGO)

Algorand is een blockchain-netwerk dat met zijn open, legitieme publieke blockchain is gebouwd om een grenzeloze economie op te bouwen. Met andere woorden, Algorand heeft een ecosysteem nodig dat iedereen in staat stelt om actief en productief te zijn.

Dit model richt zich op de fundamentele concepten van gebruiksvriendelijkheid, onmiddellijke overdrachten, eenvoudig gebruik, staken, en prestaties. De ontwerpers van Algorand’s protocol hadden het doel dat het zou versnellen.  

Algorand kopen

4. QTUM (QTUM)

Qtum logoQtum is een cryptocurrency die de slimme contract functionaliteit van Ethereum combineert met de veiligheid van Bitcoin om een geschikte munt te creëren voor adoptie door grote organisaties. Het is uitstekend geschikt voor het staken van Ethereum en Bitcoin staking.

Het maakt gebruik van een UTXO gebaseerd smart contract systeem met een proof-of-stake (PoS) consensus model. Het ontwerp van Qtum is geschikt voor gebruik door grote organisaties. Volgens de whitepaper uitgebracht door de oprichters, is Qtum het eerste “UTXO-gebaseerde smart contract systeem met een proof-of-stake (PoS) consensus model.” 

Qtum kopen

5. ONTOLOGY (ONT/ONG) 

Ontology logoOntology is een blockchain-netwerk dat is gebouwd om andere blockchains te ondersteunen, zowel openbaar als privé, zodat bedrijven hun voordeel kunnen doen met hun technologische vooruitgang.

Het biedt bedrijven de mogelijkheid om gegevens ofwel privé of openbaar op te slaan via de ONT blockchain gericht op bedrijven. Da HongFei en Erik Zhang hebben het bedrijf mede opgericht en zijn de oprichters van de NEO-blockchain. 

Er zijn twee tokens op het Ontology-platform: ONT en NGO tokens. Deze twee tokens hebben verschillende functionaliteiten.

U kunt ONT kopen op gangbare cryptocurrency exchanges, waaronder Bibox, OKEx, Huobi, Binance, enz. U kunt het ONT-token echter niet kopen met fiat en voordat u het omwisselt met ONT. U moet eerst fiat omzetten naar een bekende cryptomunt. 

Ontology kopen

De beste platformen om te staken

CoinLoan logoCoinloan staking

Dit is een platform voor crypto-leningen waar iedereen een lening kan uitschrijven en krijgen met een crypto-krediet als onderpand.

Het is een ontmoetingsplaats voor leners die hun crypto-activa als leverage willen gebruiken zonder ze te verkopen en kredietverstrekkers die een concurrerende rente willen verdienen met een minimaal risico. 

Start met crypto staking op Coinloan

BlockFi logoBlockFi staking

Dit is een bank-achtig platform voor crypto gebruikers. Door cryptocurrency te storten op BlockFi, kunt u rente verdienen, crypto kopen of verkopen zonder verborgen kosten of minimumsaldo.

Crypto gebruikers zouden geld kunnen storten op het platform en rente kunnen verdienen op hun holdings. 

Start met crypto staking op Blockfi

Bitvavo logoBitvavo staking

Dit is de grootste en scherpst geprijsde exchange van Nederland, waar u eenvoudig en veilig digitale valuta kunt kopen, verkopen, storten en opnemen.

Bitvavo richt zich niet alleen op ervaren handelaren, maar ook op beginners door het aanbieden van een gemakkelijk koop- en verkoop systeem en een gebruiksvriendelijke website.

Een groot voordeel van Bitvavo is dat het zeer goedkoop is. U betaalt dus lage handelskosten per aankoop en verkoop dan bij andere brokers.

Hun website helpt u te begrijpen wat een crypto stake is, hoe u de stake moet doen, en hoe u uw crypto terug kunt krijgen als u het moet gebruiken. 

Start met crypto staking op Bitvavo

Celsius NetworkCelsius Network staking

Dit financiële technologie (Fintech) platform biedt rentedragende spaarrekeningen, browsen en betalingen met digitale activa. Het werkt op een economisch model dat conventionele bank modules uitdaagt terwijl het prioriteit geeft aan de Celsius-gemeenschap.

Celsius Network is een legitiem crypto staking platform waar u rente kunt verdienen op uw crypto-stortingen. Het platform is een van de meest complete spelers in de crypto leenruimte, wat zeker iets is waar u aandacht aan moet besteden. 

Start met crypto staking op Celsius Network

Crypto’s met hoge stakingpercentages

PIVX logoPIVX (PIVX)

De initialen PIVX staan voor Private Instant Verification Transaction, PIVX is een cryptocurrency die zich vooral richt op veiligheid en privacy terwijl u een transactie doet.

Het werd begin 2016 uit de DASH ontbonden en is een volledig functionerende POS-valuta, die zijn consumenten in staat stelt om munten met een eerlijk rendement op de blockchain te storten.

Een ander opmerkelijk iets is dat het een uitstekende lage instapdrempel heeft, en u kunt elk bedrag staken, zonder limieten. 

PIVX  kopen

CUTcoin logoCUTcoin (CUT) 

CUTcoin beschrijft zichzelf als de eerste CryptoNote-gebaseerde pure PoS coin. De CUTcoin gebruikt cryptografie om anonieme transacties mogelijk te maken.

Zijn Proof of Stake consensus verbergt de totale hoeveelheid munten in staking wallets. Het project is de eerste die privacy tokens (CNT) heeft ontwikkeld. 

CUTcoin kopen

LIVEPEER (LPT)

Livepeer is vooral een marktplaats tussen de distributeurs van videostreaming (de vraagzijde) en de app-ontwikkelaars. Ontwikkelaars kunnen Livepeer integreren in hun apps door de node ervan te installeren, de Livepeer media server te draaien, en hun accounts te financieren via Ethereum.

Tot nu toe zijn er op Livepeer niet meer dan 100 evenementen uitgezonden. Het project wil de betrouwbaarheid van video verhogen en tegelijkertijd de kosten om ze te schalen verlagen. 

Livepeer  kopen

Dai logoDAI (DAI)

De eerste gedecentraliseerde, collateral-backed cryptocurrency is DAI. Het is een crypto-activa dat probeert een stabiele 1:1 waarde te behouden met de Amerikaanse dollar door andere crypto-activa vast te zetten in contracten.

Dit betekent dat in tegenstelling tot andere asset-backed cryptocurrencies, die bedrijven kunnen uitgeven, DAI het product is van open-source software genaamd het Broker Protocol, een gedecentraliseerde applicatie die bovenop de Ethereum blockchain draait. 

DAI kopen

Dash logoDASH (DASH) 

Als een van de eerste prominente alternatieve cryptocurrencies, was Dash een van de vroege projecten om de Bitcoin code te kopiëren en aan te passen om een bredere markt te bereiken.

Maar Dash zou zijn technologie aanzienlijk ontwikkelen in de nasleep van zijn lancering in 2014, door het toevoegen van nieuwe functies bedoeld om transacties meer te laten werken als traditionele online betalingen. 

DASH  kopen

Lisk logoLisk (LSK) 

Lisk is een cryptocurrency die wil dienen als platform voor gedecentraliseerde applicaties (dapps), speciale programma’s die zijn ontworpen om te draaien op een netwerk van computers met gedeelde software.

Het project heeft als doel ontwikkelaars in staat te stellen sneller vaardigheden over te dragen voor het bouwen van dapps.

De doelstellingen zullen hen in staat stellen programma’s te schrijven met behulp van de Javascript- en Typescript-talen, die beide veel worden gebruikt in algemene webontwikkeling. 

LISK kopen

Cosmos logoCosmos (ATOM) 

Cosmos staat ook bekend als het internet van Blockchain. Nieuwe startups kunnen gemakkelijk hun blockchain-diensten creëren. Ze richten zich op het overbruggen van blockchain en maken het makkelijker voor hen om naast elkaar te bestaan.

Het beschouwt zichzelf als het meest geïndividualiseerde, gedecentraliseerde, efficiënte, en interoperabele blockchain platform. Dit is een gedecentraliseerd netwerk van Tendermint en Byzantijnse foutgevoelige algoritmen die worden aangestuurd door gedecentraliseerde blockchain. 

Het maakt gebruik van een DPoS, waarbij delegators en validators werken. Een methode genaamd gedelegeerd bewijs van inzet (DPoS). De gedelegeerden moeten bepalen welke validators moeten worden ingeschakeld, en de validators moeten transacties verifiëren en nieuwe ketens toevoegen.

Alle partijen kunnen staking-bonussen ontvangen die momenteel in ATOM worden betaald, maar kunnen een token gebruiken van elke blockchain die aan het netwerk wordt toegevoegd. Cosmos is nog steeds een zeer populair project, en ATOM heeft momenteel de 25e grootste marktkapitalisatie cryptocurrency wereldwijd. 

Cosmos kopen

NEO logoNeo (NEO) 

Het is een platform voor nieuwe apps en diensten. NEO, vroeger bekend als Antshares, is een open netwerk voor de slimme economie. Het wordt vaak Ethereum Killer genoemd of soms de Chinese versie van Ethereum.

NEO is china’s eerste gedecentraliseerde open-source crypto en blockchain platform. Ondanks dat het zijn valuta NEO cryptocurrency noemt, heeft het nog een token genaamd GAS of ANC-Altcoins. 

U kunt uw GAS token staken op de NEO wallet voor een mooi rendement, net als andere POS crypto, hoeft u niet steeds uw staking wallet te openen. NEO biedt zijn gebruikers een breed scala aan gedecentraliseerde toepassingen.

Het netwerk is als paddenstoelen uit de grond geschoten met digitale identiteiten zoals vingerafdrukken, gezichtsherkenning, en stemherkenning. 

NEO kopen

VechainVeChain( VET) 

Vechain is een Ethereum geïnspireerd blockchain platform dat zich richt op ondernemingen en de supply chain industrie. Het is een van de grootste netwerkondernemingen in de toeleveringsketen. De munt stond in de lijst van beste staking munten van 2020.  

Bij de lancering van het mainnet werden hun eigen VET-tokens gelanceerd, met een groeiende toestroom van verschillende exchanges. Het gebruik van blockchain technologie is een belangrijk keerpunt voor VeChain. Het heeft zich voornamelijk gericht op zakelijke toepassingen.

Vanaf 2015 richtte VET zich op logistiek via supply chain management, inclusief monitoring, voorraadbeheer en nog veel meer. Het werkt vooral aan het mogelijk maken van slimme transacties. Men kan VET gemakkelijk in vergelijking met NEO en Ethereum trekken. 

VeChain kopen

Tezos logoTezos (XTZ) 

Tezos kan worden beschouwd als een van de beste staking crypto als het gaat om de jaarlijkse rente. Tezos is het nieuwe en meest bekende blockchain project van de Tezos-blockchain. Met een ongelooflijke stijging van 232 miljoen dollar tijdens de ICO, zou men zich kunnen voorstellen dat de crypto enige macht in handen heeft gekregen. 

Dit is een van de grootste ICO-financiering campagnes. Het beoogt een eeuwige blockchain te zijn die upgrades en ontwikkeling aankan zonder Ethereum en anderen die in dezelfde ruimte concurreren. Ethereum is een gedecentraliseerde open-source blockchain met smart contract functionaliteit. Ether is de eigen cryptocurrency van het platform. Na Bitcoin is het de grootste cryptocurrency. Het is de meest actief gebruikte blockchain. 

Tezos kopen