Beste crypto apps

De afgelopen jaren is cryptocurrency steeds toegankelijker geworden voor veel mensen over de hele wereld. Dit heeft geleid tot de opkomst van verschillende brokers om het proces te vergemakkelijken en investeerders te helpen cryptocurrencies te verkopen en te kopen samen met beleggingsfondsen, aandelen en andere investeringen. De ontwikkeling van crypto-apps maakt het hele proces eenvoudiger. 

Ondanks de opkomst van crypto-investeringen, zou niet iedereen moeten investeren. Dit is vanwege de speculatieve aard ervan als een activa. Als u echter bereid bent om het risico te nemen, kunt u een gokje wagen op de markt van digitale valuta. Het heeft potentieel op lange termijn. Alles wijst erop dat beleggen in digitale valuta’s een mooie toekomst te wachten staat.  

Tegen 2021 zal het aantal digitale munten meer dan vierduizend bedragen. De enorme en drastische groei is opwindend en trekt veel investeerders naar deze wereldwijde sensatie. De crypto markt is meer dan 2 biljoen dollar waard. Bitcoin is goed voor meer dan 50% daarvan. 10% van de crypto bezitters zijn Amerikaanse burgers, terwijl ongeveer 14% van de Britse bevolking cryptocurrencies bezit. 

Zelfs de Covid-19 pandemie in 2020 had weinig invloed op de handel in digitale valuta’s met toegenomen investeringen. De stijging werd gedreven door onzekerheid in de banensector, omdat mensen meer investeringen deden voor de toekomst.  

crypto apps kopen

Waar kan ik cryptocurrency kopen? En welke crypto apps zijn er?

Er zijn verschillende manieren die men kan gebruiken om aan digitale valuta te komen. Echter, alle beschikbare bronnen vallen in twee categorieën.   

 • Exchange:  Dit is een platform dat de handel in cryptocurrencies vergemakkelijkt. Crypto exchanges bieden echter geen andere investeringsmogelijkheid buiten de digitale valuta’s. 
 • Broker: Het is een firma of organisatie die beleggers helpt bij het kopen en verkopen van activa zoals beleggingsfondsen, obligaties en aandelen. Tegenwoordig maken bij de meeste toonaangevende bedrijven de handel in cryptocurrencies deel uit van hun diensten.  

Goede cryptocurrency app

Als u een crypto app wilt die u de beste waarde en zekerheid geeft bij het verhandelen van digitale valuta, moet u alles weten over cryptocurrency exchange. De meeste crypto exchange bedrijven staan klanten toe om verschillende digitale valuta’s te verhandelen. De meest vitale diensten die men zou moeten krijgen van de bedrijven omvatten: 

 • Toegang tot bronnen die u kunt gebruiken om meer te leren over digitale valuta’s 
 • U toelaten om uw crypto te gebruiken om te betalen voor producten en diensten 
 • Crypto omruilen voor cryptocurrencies die verbonden zijn aan fiat valuta’s of ze rechtstreeks ruilen voor fiat valuta 
 • Een exchange van cryptocurrencies tegen marktprijzen 

Kosten voor gebruik van crypto apps en exchanges

Een cruciale factor om te overwegen is hoeveel u voor de transacties zult betalen. U moet de volgende kosten zorgvuldig in overweging nemen: 

 • Opnamekosten: De meeste platforms hebben een minimumbedrag dat u kunt opnemen, ook zullen de opnamekosten afhangen van de valuta die u opneemt. 
 • Stortingskosten: De meeste platforms bieden gratis overboekingen van de bank naar de app. U zult er echter ook vinden die ongeveer 1,5% in rekening brengen om te storten. De meeste kosten zijn voor overschrijvingen met een debetkaart. Opgelet als u een creditcard gebruikt, u moet wellicht meer betalen. 
 • Handelskosten: Dit zijn de kosten die u maakt wanneer u cryptocurrencies koopt of verkoopt. Het bedrag is meestal afhankelijk van het type handel dat u doet. Sommige apps bieden gratis handel, terwijl anderen een premie vragen, afhankelijk van de locatie, de bron van fondsen en het type crypto dat u verhandelt. De gemiddelde vergoeding varieert tussen 0,1% en 0,5% per transactie. 

Dus, welke app voor crypto moet u kiezen?

De beste app voor crypto moet een gevoel van veiligheid geven voor uw activa. Als u de beste crypto app wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat het de volgende functies heeft: 

Locatie: De meeste digitale valuta bedrijven en apps zijn locatie-gebaseerd. Sommige werken alleen in Europa, terwijl andere alleen in de VS werken. Zorg ervoor dat de app die u kiest jurisdictie heeft binnen uw locatie en eventuele andere gebieden van uw interesse. Zorg er ook voor dat de crypto app die u kiest, voldoet aan de regelgeving van uw locatie. 

Rente opbrengen: De belangrijkste reden om te investeren in cryptocurrencies is om geld te verdienen. Dus als u een geschikte app kiest, moet u rekening houden met de rentemarge tussen verschillende apps. U moet begrijpen hoe u rente kunt genereren uit uw crypto en ook hoe u het kunt maximaliseren. 

Onderzoek: Dit is een nieuw gebied dat zeer instabiel en ongereguleerd is. Er blind in gaan kan u veel geld kosten. U moet gedetailleerd onderzoek doen voordat u investeert. Het is constant in ontwikkeling, en u moet op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen. De meeste top-apps bieden hun klanten uitleg over de verschillende digitale munten en hoe te handelen. 

Kosten: We willen allemaal geld besparen. Of u nu op zoek bent naar kortingen in de winkel, het minimaliseren van servicekosten, of bezuinigen op de rekening, u moet geen overdreven hoge kosten betalen als u het kunt vermijden. Even zo, bij het kiezen van een geschikte crypto app, moet u rekening houden met de transactiekosten, met inbegrip van handel, opname en storting. Zorg er ook voor dat de stortings- en opname methoden voor u werken. 

Gebruiksgemak: Met de snelle ontwikkeling van en interesse in cryptocurrencies, worden de diensten breder en de gebruiksvriendelijkheid ingewikkelder. Veel bedrijven integreren betalingsdiensten en meerdere cryptocurrencies en valuta-uitwisselingen die u kunnen verwarren als u nieuw bent. Dus, u moet een gebruiksvriendelijke app vinden die de transactie gemakkelijk voor u maakt. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de app alle functies heeft die u van plan bent te gebruiken. 

Diverse valuta’s: Zoals eerder vermeld, zijn er meer dan vierduizend cryptocurrencies. Echter, zelfs de toonaangevende crypto apps bieden slechts een exchange van maximaal 150 munten. Ook zullen de meeste apps u alleen toestaan om bitcoins te kopen met behulp van beperkte valuta’s. De beste crypto app biedt een verscheidenheid aan munteenheden die u de flexibiliteit geven om slim te handelen. 

Klantenservice: Iedereen wenst zo snel mogelijk antwoord te krijgen op zijn vragen. Dit maakt klantenservice een essentieel segment van elk bedrijf. Zoek naar een app die 24/7 klantenservice biedt. Het kan ontmoedigend zijn om FAQ’s en andere beoordelingen door te nemen, vooral wanneer u zich zorgen maakt over uw investering. 

Veiligheid: Een van de grootste angsten voor iedereen die zich bezighoudt met digitale valuta is hacken en het verliezen van hun investering. U moet de app en het exchangebedrijf controleren om te zien of ze de activa offline opslaan. Kijk ook naar de geschiedenis van de app uit reviews voor eventuele hacking incidenten en of het een bug heeft die criminelen zouden kunnen uitbuiten. Tot slot, controleer of ze een particuliere verzekering voor uw activa aanbieden. 

Top 5 beste crypto & bitcoin apps

Bitvavo – Beste Nederlandse crypto app

Bitvavo is de beste crypto app in Nederland. Het is ontwikkeld in 2018 met het hoofdkantoor in Amsterdam. Met Bitvavo kunt u cryptocurrencies kopen en verkopen. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface, en hiermee kunt u meer dan 50 midcap en large-cap cryptocurrencies kopen, naast Ethereum en Bitcoin.

De Nederlandse crypto app biedt eenvoudige toegang tot digitale activa met een gebruiksvriendelijk platform, een breed scala aan activa en transparante vergoedingen. De app bevat een broker platform dat de ervaring verbetert met zeer lage transactiekosten. De handelskosten bedragen ongeveer 0,25%. 

Bitvavo laat u ook uw betalingswijze kiezen met acht betalingsmethodes. Enkele van de betalingsmethoden zijn creditcards en SEPA bankoverschrijving. U kunt direct euro’s omruilen met digitale activa.

Het systeem zal de SEPA-overschrijving onmiddellijk verwerken. U moet er wel voor zorgen dat u SEPA-betalingen naar uw bank kunt doen. Sommige banken ondersteunen deze dienst niet. U kunt overal bij uw tegoeden met uw smartphone. Bitvavo ondersteunt zowel iOS als Android applicaties.  

Voordelen

 • Het biedt staking functies 
 • Als u meer handelt, ontvangt u extra kortingen 
 • Bitvavo heeft geavanceerde functies die de veiligheid van uw activa garanderen 
 • Gebruikersvriendelijke interface voor beginners 
 • Snel storten via de bank of via iDEAL  
 • Snelle verwerking van transacties 
 • Lage handelskosten 
 • Grote selectie van bekende cryptocurrencies 

Nadelen

 • Bitvavo biedt geen verzekering voor cryptocurrency op het platform  
 • Weinig altcoins met lage marktkapitalisatie 
 • Niet populair in het internationale landschap  

 

Coinbase

Coinbase is een van de mainstream crypto apps wereldwijd. Het is een van de favoriete apps voor nieuwe gebruikers. Coinbase werd opgericht in 2012 in Amerika.

Met Coinbase heeft u toegang tot verschillende producten en diensten, zoals de US dollar stable-coin, een wallet voor particuliere beleggers, een effectenrekening voor instellingen, geavanceerde handelsplatformen en cryptocurrency beleggen.

U kunt Coinbase vinden op zowel de Google play store als het iOS store met de mogelijkheid om XRP, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, en anderen te verhandelen. 

Voordelen 

 • Coinbase heeft een hoge liquiditeit, waardoor het ideaal is om beleggers te beschermen tegen marktvolatiliteit effecten zoals prijs verschuivingen. 
 • De Coinbase app is gebruiksvriendelijk en is de favoriete app van nieuwe gebruikers. U kunt gemakkelijk aanmelden en in korte tijd beginnen met de handel in crypto. De Coinbase app wordt ook geleverd met een leermodule die de gebruiker helpt meer te leren over de handel. 
 • Met Coinbase, heeft u meer dan 25 cryptocurrencies om te staken, te verhandelen en te investeren.  

Nadelen 

 • Gebrek aan voldoende variatie van altcoins: Het altcoins aanbod van Coinbase kan alleen nieuwe gebruikers tevreden stellen. Ervaren gebruikers die meer willen verkennen, zullen geen goede keuze aan altcoins vinden die ze productief kunnen gebruiken. 
 • Net als de meeste gecentraliseerde beurzen, geeft Coinbase gebruikers niet de vrijheid om hun wallet sleutels te controleren. Dit ontzegt de gebruikers de autonomie om hun crypto te controleren. 
 • Coinbase rekent meer voor het standaard Coinbase platform in vergelijking met de meeste andere crypto apps. U zult genieten van goedkopere kosten als u upgrade naar Coinbase Pro. 

 

Coinbase App

Coinbase was ooit de enige en de beste bitcoin app. Maar met toenemende belangstelling opende Coinbase ook andere cryptocurrencies die aan de eisen voldeden.  

Naar de website

FInst

De Finst-app is een krachtige en veelzijdige mobiele applicatie voor het beheren en verhandelen van cryptocurrencies. Met een gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde functies stelt de Finst-app gebruikers in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot de wereld van digitale valuta.

Met de app kunnen gebruikers hun favoriete cryptocurrencies kopen, verkopen en verhandelen op verschillende beurzen, terwijl ze real-time marktgegevens en grafieken kunnen raadplegen. De Finst-app biedt ook een veilige opslagoplossing voor digitale activa, waarbij de privésleutels van gebruikers volledig versleuteld en beveiligd worden.

Bovendien biedt de app educatieve bronnen en nieuwsupdates om gebruikers op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies. Met de Finst-app kunnen gebruikers hun portefeuille op elk gewenst moment en overal beheren, dankzij de mobiliteit en het gemak van een smartphone.

Kortom, de Finst-app is een essentieel hulpmiddel voor zowel beginnende als ervaren cryptocurrency-gebruikers, waarmee ze vol vertrouwen kunnen handelen en hun digitale activa kunnen beheren.

 

Finst

Finst App

De Finst-app onderscheidt zich door zijn robuuste beveiligingsmaatregelen, zoals tweefactorauthenticatie en geavanceerde versleuteling, waardoor gebruikers gemoedsrust hebben bij het beheren van hun waardevolle digitale activa.

 

Naar de website

LiteBit

LiteBit was een van de eerste cryptocurrency platforms. Het werd in 2013 in Nederland gelanceerd. Gebruikers kunnen verschillende cryptocurrencies verhandelen via LiteBit. Het is een crypto app waar Nederland trots op is. De app is alleen toegankelijk voor de inwoners en burgers van Europese landen.

LiteBit verstrekt geen informatie betreffende storting, opname, en handelskosten. Dit maakt het een onzeker platform om in te investeren. Aan de andere kant kunt u crypto-to-crypto handel uitvoeren naast fiat-crypto handel.

Het maakt directe stortingen mogelijk via bestaande cryptocurrencies en vanaf de bank. U kunt echter geen betalingen doen met behulp van uw creditcard. LiteBit biedt waarde aan gebruikers wanneer ze iemand uitnodigen om het platform en de app te gebruiken.  

LiteBit beveiligt uw digitale activa door gebruik te maken van een twee-factor authenticatie systeem. Het zorgt ervoor dat u de enige beheerder van de rekening bent. U krijgt bericht van elke transactie met betrekking tot uw account. Het geeft klanten bovendien een e-wallet ingebouwd in het framework en ondersteunt externe e-wallets. 

Nauwkeurige gegevens over de capaciteit van dergelijke wallets zijn niet toegankelijk op het internet, wat wijst op een gebrek aan openheid. Een handelsonderzoek onthult dat LiteBit in 2017 een lek heeft ondervonden.

De activa van klanten werden echter niet in gevaar gebracht. De programmeurs kregen toegang tot enkele individuele gegevens van de klanten, zoals bankrekening- en adresgegevens. Klanten moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van deze app vanwege het hack verleden. 

Voordelen

 • Er zijn geen limieten of beperkingen op handelsstrategieën 
 • De cryptocurrency exchange opereert binnen het kader van de Europese wetgeving 
 • Hoog niveau van beveiliging van gebruikersgegevens 
 • Technische ondersteuning van hoge kwaliteit met een call center 
 • Functionele toepassing voor mobiele handel 
 • Heeft de meest populaire opties voor het storten en opnemen van geld 
 • Ze handelen in de meest populaire cryptocurrencies 
 • Geschikt voor Android- en iOS-platforms 

Nadelen

 • Geen demo rekeningen 
 • Er zijn geen investeringsprogramma’s 
 • Geen handel met fiat fondsen 

 

LiteBit App

De locatie van LiteBit geeft het een enorm voordeel ten opzichte van elke andere cryptocurrency in Europa. Als het op crypto-apps aankomt, pronkt Nederland met het feit dat het een crypto vriendelijk land is. 

Dit maakt het de ideale plek voor dergelijke diensten. De stad Arnhem is de plek waar op grote schaal cryptocurrency wordt geïntegreerd in het dagelijks leven van mensen. 

Naar de website

Bitpanda

Dit is een crypto-bedrijf dat de Europese handelsruimte van dienst is, maar gevestigd is in Oostenrijk. Bitpanda is in 2014 ontstaan en was al een tijdje aan het groeien. Het was een populaire Bitcoin-app voordat het begon met het toelaten van andere cryptocurrencies tot zijn platform.

Er zijn een aantal stappen die u moet doorlopen voordat u een cryptocurrency koopt met Bitpanda. De eerste stap is het voltooien van uw identificatieproces. Het is een verplicht proces dat vereist dat elke exchange de gegevens van zijn klanten compleet heeft. Het is een kort proces dat een paar minuten duurt om te voltooien.

De vereisten zijn persoonlijke gegevens en een videogesprek voor verificatie in persoon. Na het afronden van het verificatieproces leidt de app u naar het dashboard, waar u alle functionaliteiten vindt met betrekking tot crypto handel. U kunt toegang krijgen tot al deze diensten met behulp van uw Android of iOS-apparaat. 

Voordelen

 • U kunt kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden 
 • Lage kosten voor het kopen van cryptocurrencies met een credit/debit card in Europa 

Nadelen

 • Er is geen overzicht van transactiekosten van transacties 

Bitpanda App

De gebruiksvriendelijke interface en gebruiksvriendelijkheid maken het zeer aantrekkelijk voor veel gebruikers. Deze eigenschappen maken het kopen en verkopen van cryptocurrencies een eenvoudige taak.

De app biedt een breed assortiment aan stortingskeuzes die het voor beginnende crypto liefhebbers eenvoudig maken om digitale valuta zoals Bitcoin te kopen. 

Naar de website

Conclusie

Investeren in digitale munten is geen gemakkelijke opgave. Digitale valuta’s zijn het nieuwste van het nieuwste op financieel gebied. Het domein van de digitale valuta is echter ook uiterst onvoorspelbaar. Veel van de digitale munten zijn gedecentraliseerd, waardoor ze de kans krijgen om een echte “munt van het volk” te worden. 

Er zijn verschillende factoren die u moet overwegen wanneer u zich aan cryptocurrency waagt. De belangrijkste factoren zijn gemak van toegang, gebruiksgemak en veiligheid. De beste crypto app moet gebaseerd zijn op uw voorkeuren.

U moet echter de tijd nemen en zo veel mogelijk leren over cryptocurrencies voordat u een beslissing neemt. Overweeg de kosten die u zult betalen voor handel en overdrachten en de veiligheidsmaatregelen die u een veilig en comfortabel gevoel geven.