Crypto wallet

Een cryptocurrency wallet is een opslagmedium voor openbare of privésleutels die geassocieerd zijn met cryptocurrency transacties. Ze bieden veilige toegang tijdens het verzenden of ontvangen van cryptocurrencies zoals Litecoin, Bitcoin, Dogecoin, en Ethereum.

Crypto wallets bieden end-to-end online bank oplossingen en commerciële transacties voor cryptocurrencies. 

Waarom een crypto wallet gebruiken?

Crypto wallets hebben verschillende kenmerken waardoor ze gunstig zijn voor gebruik. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen van hardware wallets zoals Keepkey, Trezor, Ledger, software wallets, en paper wallets. Enkele van hun voordelen zijn: 

Zorgen voor maximale veiligheid: Zij verschaffen toegang via het bezit van privésleutels. Deze sleutels bewijzen dat u de rechtmatige eigenaar bent van uw digitale valuta en staan u alleen toe transacties te verrichten. Om in te loggen op uw rekening moet u uw versleutelde wachtwoord en gebruikers-ID opgeven. Verlies van uw private sleutels ontzegt u de toegang tot uw digitale valuta, dus het is essentieel om uw sleutels veilig te bewaren. 

Gemakkelijke transacties: Het openen van een crypto wallet neemt slechts een paar minuten in beslag tijdens het aanvraagproces. Zodra u uw storting hebt gedaan, kunt u onmiddellijk Bitcoins en andere cryptocurrencies kopen en verhandelen. Het biedt snellere toegang in vergelijking met traditionele investeringen zoals aandelen. 

Verscheidenheid aan opties voor meerdere munten: Crypto wallets maken transacties mogelijk tussen verschillende digitale munteenheden.  Sommige beginnende crypto wallets richten zich op één enkele munt, en het is verwarrend om voor elke munt een aparte portemonnee te hebben.  Een multi crypto wallet maakt diverse transacties mogelijk, zoals het verzenden, ontvangen en wisselen van digitale valuta’s. Bitcoin is de meest populaire munt, maar anderen munten zoals Ethereum, Litecoin, Ripple zijn beschikbaar voor transacties. 

Volledige transacties voor goederen en diensten: Crypto wallets bieden een vorm van investering, maar digitale munten worden ook geaccepteerd bij de aankoop van goederen en diensten wereldwijd. De wallets bieden volledige transacties en kunnen worden gebruikt om munten tussen mensen te ruilen. Met crypto wallets kunt u op elk moment geld verzenden of ontvangen. 

Beheer uw wallet: Crypto wallets geven u het eigendom van uw privé sleutels. U kunt uw investeringen en activa beheren terwijl u uw transacties in realtime volgt. U krijgt toegang tot verschillende tools, waarmee u de prestaties van uw cryptocurrency kunt beoordelen. 

Toegewijd Support Team: Crypto wallet bedrijven hebben een toegewijd team om u te helpen bij het oplossen van verschillende uitdagingen op hun platformen. Ze bieden begeleiding bij het openen van een rekening en bij veiligheidskwesties. U wordt uitgelegd hoe meerdere diensten werken en u wordt begeleid bij elke actie die nodig is. 

Hoe een crypto wallet gebruiken?

Het creëren van een Blockchain wallet voorziet u van zowel openbare als privésleutels voor transacties. Een openbare sleutel is een versleutelde toegang die u kunt delen met iedereen om fondsen te ontvangen. Een privésleutel wordt gebruikt om uw fondsen te besteden en mag niet worden gedeeld met anderen.  

Het verlies van uw privésleutels brengt uw account in gevaar en maakt het kwetsbaar voor diefstal van uw stortingen. Crypto wallets stellen u in staat om uw cryptocurrencies op te slaan en te beheren. De wallets stellen u in staat om digitale munten te verzenden of te ontvangen en geven u een overzicht van uw activa. 

crypto wallet gebruiken

De soorten wallets 

Papieren wallet

Dit is een bedrukt papier dat een offline opslag oplossing biedt voor cryptocurrency. Papieren wallets zoals een Bitcoin paper wallet zijn fraudebestendig. De wallets zijn geschikt voor bijvoorbeeld Bitcoin Cash. 

Ze hebben privé en openbare sleutels, die toegankelijk zijn via een QR-code. Het scannen van de code geeft toegang tot extra informatie over de portemonnee. Om transacties te vergemakkelijken, moet u een software wallet hebben om munten van de papieren wallet over te dragen. 

Papieren wallets missen de fysieke weergave van cryptocurrencies. Ze slaan digitale tokens voor de cryptocurrencies op tijdens transacties. Om een papieren wallet te maken, moet u naar een site-generator gaan om sleutels en willekeurig overeenkomende QR-codes te maken. 

Ontkoppel uw internettoegang en wis uw browsergeschiedenis terwijl u de sleutels genereert om malware-aanvallen te voorkomen. Papieren wallets zijn veiliger om uw valuta’s te beschermen tegen cyberdiefstal. 

Een groot risico van een papieren wallet is onbereikbaarheid door drukfouten als gevolg van uitgelopen of vervagende inkt. Papier kan ook gestolen of beschadigd worden, waardoor uw sleutels in gevaar komen. Het gebruik van een gecodeerde sleutel in papieren wallets maakt ze echter veiliger. 

Hardware wallets

Het zijn fysieke apparaten zoals een USB-poort die uw privésleutels offline opslaan. Ze bieden meer complexiteit en zijn duur in het gebruik, maar zijn zeer veilig. Hardware wallets zijn vrijwel immuun voor virusaanvallen.  

Ze zijn geschikt voor een aanzienlijk groot aantal valuta’s. Voorbeelden van de beste bitcoin wallet: 

Ledger Nano S walletLedger Nano S wallet: Veiligheid wordt geboden door PIN verificatie en LED display om betaling te bevestigen. Het beschikt over een 2-staps authenticatie proces en heeft een besturingssysteem. De Ledger Nano X wallet heeft USB compatibiliteit en maakt een verscheidenheid aan cryptocurrency transacties mogelijk. Het enige nadeel is dat het een internetverbinding vereist en alleen applicaties zal toestaan om te werken op de google chrome browser. 

Trezor walletTrezor wallet: Deze wallet is verkrijgbaar als Trezor one model of Trezor Model T. Trezor one is de eerste wallet die gebruik maakt van moderne cryptografie. Het heeft een PIN verificatie en LED display voor een gebruiksvriendelijke interface. Een authenticatie proces in 2 stappen zorgt voor extra veiligheid. Trezor T, het nieuwste model, is een veiliger en gebruiksvriendelijker interface dan het      eerste model. Het bevat een extra beveiligingslaag.  

Keepkey wallet: Dit is de eerste wallet in een web-based platform genaamd ShapeShift. Het is een interface die verschillende crypto-tools in één samenvoegt. KeepKey walletKeepkey biedt de meest veilige Bitcoin wallet met stressvrije beveiliging. Het heeft een rechtstreeks back-up- en herstel systeem en een uitgebreid cryptobeheer.

SafePal S1 walletSafePal S1: Het biedt een snelle en mobiele optie om cryptocurrencies te tracken. Draag uw tokens en munten over door uw SafePal-app te verbinden met behulp van een lokale QR-verbinding zonder het risico van openbare wifi. Met SafePal kunt u genieten van verschillende investeringen in een enkele wallet die meer dan 10.000 cryptocurrency tokens en munten ondersteunt. 

Ellipal Titan: Ellipal Titan heeft een touch screen voor interactie met uw cryptocurrencies. ellipal titan walletDe wallet beveiligt uw privésleutels volledig in een geïsoleerde omgeving zonder internet. Ellipal kan zowel Binance Smart Chain token als Ethereum aan. 

Voor het installeren van een hardware wallet zijn een aantal stappen vereist. Volg de hieronder genoemde stappen om met succes gebruik te maken van uw hardware wallet: 

Aankoop van de hardware: Gangbare voorbeelden van hardware wallets zoals Trezor wallet, Ledger Nano X wallet, en Keepkey wallet zijn te koop op verschillende platforms. 

De software installeren: Elk hardware bedrijf biedt de software die nodig is om uw hardware te installeren. Om de software te installeren moet u deze downloaden van de website van het bedrijf en de instructies voor de installatie volgen. 

Cryptocurrencies naar uw portemonnee overmaken: U kunt geen crypto’s kopen met traditionele valuta zoals euro bij een hardware wallet. Om te kunnen handelen, moet u de munten eerst naar uw portemonnee verplaatsen. 

Voordelen:

 • Veiliger door offline opslag. 
 • U heeft totale controle over uw cryptocurrencies. 
 • Ze zijn meer privé dan crypto beurzen. 

Nadelen:

 • Zijn veel duurder in vergelijking met software wallets. 
 • Transacties duren langer, waardoor u geen makkelijke toegang heeft. 
 • Risico om uw wallet te verliezen. 

Software wallets 

Een software wallet is een applicatie die wordt gedownload op een apparaat zoals een desktop of mobiele telefoon. Software wallets zijn minder veilig. Uw privésleutels worden blootgesteld aan cyberaanvallen.

Voorbeelden van software wallets zijn Jaxx, Coinbase, Copay, en Breadwallet. Software wallets worden gecategoriseerd in mobiele wallets, desktop wallets, en online (web) wallets.

Online crypto wallet 

Deze portefeuilles zijn toegankelijk via het internet. U kunt ze benaderen via elk apparaat zoals een desktop, mobiel of tablet met een internetverbinding. De privésleutels worden online opgeslagen en worden beheerd door een derde partij. Web wallets geven u overal toegang tot uw privésleutels, zolang u maar over een internetverbinding beschikt. Een belangrijke risicofactor is dat ze vatbaar zijn voor cyberaanvallen. Enkele van de top online exchange wallets zijn Finst wallet, Bitvavo wallet, en Bitpanda. 

FInstFinst

Finst Wallet is een veilige en gebruiksvriendelijke digitale portemonnee voor cryptocurrencies. Met de Finst Wallet kunnen gebruikers eenvoudig hun digitale activa beheren, transacties uitvoeren en hun portfolio volgen. Met geavanceerde beveiligingsfuncties en een intuïtieve interface biedt de Finst Wallet een betrouwbare oplossing voor het veilig bewaren en gebruiken van cryptocurrencies.

 

Naar de website

bitvavo logo (1)Bitvavo

Bitvavo biedt zowel off-chain als on-chain staking diensten. Offchain staking geeft u beloningspunten op uw account, terwijl on-chain staking het mogelijk maakt uw digitale activa deel te laten nemen aan actieve transacties. 

Naar de website

Bitpanda logoBitpanda

Bitpanda is een Oostenrijks bedrijf dat u in staat stelt om cryptocurrencies te verhandelen. Het biedt een handelsplatform om te investeren in cryptocurrencies met elk bedrag.  

 

Naar de website

Desktop wallet

desktop walletDesktop wallets hebben hun privésleutels opgeslagen op een cold server (desktop). De wallets kunnen op elke desktop worden gedownload, maar de toegankelijkheid is alleen beperkt tot de geïnstalleerde desktop.

Een van de beste desktop wallets, is de Exodus wallet, die een eenvoudige gebruikersinterface heeft en u in staat stelt verschillende cryptocurrencies te wisselen. U kunt het beveiligingsniveau bepalen dat u nodig heeft, en u kunt aangepaste transactiekosten instellen. 

Exodus is handig voor beginners door zijn eenvoud en goede ondersteuning. Het veiligheidsrisico is dat de code niet voor iedereen toegankelijk is, waardoor gebruikers voor de veiligheid vertrouwen op het Exodus-team.  

U hebt de mogelijkheid om transactiekosten aan te passen in Exodus. Het biedt de mogelijkheid om automatische transactiekosten in te stellen voor een snellere afhandeling. 

Mobiele wallet

litebit phoneMobiele wallets hebben een gebruikersvriendelijke interface voor gemakkelijke transacties.  Een voorbeeld is Mycelium, dat meer controle biedt over transactiekosten. Mycelium biedt ook hardware-ondersteuning. Het biedt een Bitcoin wallet die alleen voor mobiele telefoons geschikt is.  

Het is een open-source wallet die momenteel Bitcoin, Ethereum, ERC-20, en FIO-tokens ondersteunt. Aangepaste instellingen van transactiekosten zijn toegestaan. U bepaalt de duur dat u de transacties voltooid wilt hebben. Android- of iOS-besturingssystemen zijn geschikt voor mobiele wallets. 

Mobiele telefoons kunnen kapot gaan of verloren raken, waardoor uw privésleutels onbereikbaar worden. Mobiele wallets zoals Coinbase en Argent bieden beveiliging voor uw privésleutels, zelfs als uw telefoon beschadigd is. Het zijn software wallets ontworpen om extra bescherming te bieden aan uw sleutels. 

Hardware wallets vs software wallets 

 • Hardware wallets bieden een veiligere opslag van cryptocurrencies in vergelijking met software wallets. 
 • Software wallets vereisen een internetverbinding, terwijl hardware wallets offline toegankelijk zijn. 
 • Software wallets zijn goedkoper in vergelijking met hardware wallets. 
 • Hardware wallets worden gebruikt voor grotere transacties in vergelijking met software wallets. 

Crypto wallets kunnen ook worden geclassificeerd als hot wallets of cold wallets, afhankelijk van de mogelijkheden. 

Hot wallets 

Hot wallets zijn online beschikbaar, met de privésleutels opgeslagen in een cloud die een snelle overdracht van cryptocurrencies mogelijk maakt. Ze zijn op elk moment toegankelijk via een desktop of een mobiele telefoon.

Ze hebben een verhoogd gebruiksgemak, maar zijn een minder veilige opties voor digitale valuta’s in vergelijking met cold wallets. Hot wallets worden gemakkelijk blootgesteld aan cyberaanvallen omdat ze online beschikbaar zijn.  

Hot wallets vergemakkelijken basistransacties omdat hun tegoeden over het internet overdraagbaar zijn. Ze zijn handig voor dagelijkse transacties. Hot wallets slaan geen cryptocurrency op zoals conventionele wallets.  

Ze vergemakkelijken opslag wijzigingen in een gedecentraliseerd ledger systeem op basis van blockchain. Bij het kiezen van het type hot wallet moet u rekening houden met veiligheid, mate van expertise en prioriteiten. Voorbeelden van hot wallets zijn Coinbase en Blockchain.info 

Blockchain.info ondersteunt zowel Bitcoin als Ethereum. Een blootgestelde interface stelt u in staat om uw portemonnee gemakkelijk aan te passen.   

Coinbase maakt overal eenvoudige toegang en beveiliging van cryptocurrencies mogelijk. Het is software voor meer veiligheid. 

Cold wallets 

cold walletCold Wallets bieden offline opslag voor cryptocurrencies. Het zijn veiligere opties met privésleutels opgeslagen op hardware of papier.

Transacties worden offline ondertekend en later online terug te zien. Het is moeilijker om toegang te krijgen tot munten op cold wallets. Cold wallets zijn duur in vergelijking met hot wallets als gevolg van de verhoogde veiligheid. 

De meeste gebruikers verdelen hun valuta’s op een standaard wallet om uit te geven en laten een aantal cold wallets achter voor opslag.

Als u de toegang tot uw privésleutels verliest, lopen uw cold wallets gevaar. Een hacker kan toegang krijgen tot uw computer en knoeien met uw software. 

Cold wallets zijn onhandig voor dagelijkse transacties. Het is moeilijk om geld te versturen vanuit cold wallets, maar wel handig voor veel transacties vanwege de verhoogde veiligheid. 

Sommige cold wallets zijn papieren portefeuilles waarbij de sleutels op papier worden afgedrukt en toegankelijk zijn via een QR-code. Een hardware crypto wallet is een cold wallet met opslagapparatuur zoals een USB voor privé en openbare sleutels. Zij bieden beveiliging in offline modus. 

Hot wallets vs cold wallets 

 • Cold wallets bieden offline opslag, terwijl Hot wallets online opslag bieden. 
 • Hot wallets bieden gemakkelijk toegang tot cryptocurrencies in vergelijking met cold wallets. 
 • Cold wallets zijn veiliger in vergelijking met hot wallets. 
 • Hot wallets zijn handiger voor dagelijks gebruik, terwijl cold wallets de voorkeur krijgen bij zeldzame gelegenheden. 
 • Cold wallets zijn geschikt voor een groter volume aan transacties, terwijl hot wallets geschikt zijn voor kleinere transacties. 
 • Cold wallets zijn duurder in vergelijking met goedkopere hot wallets. 

Conclusie

Samenvattend, het kiezen van een crypto wallet hangt af van verschillende factoren. Veiligheid, kosten, en uw niveau van expertise bepalen het type portemonnee. Voortdurend een back-up maken van uw mobiele en desktop wallets voorkomt verlies door beschadigde software.

Crypto wallets bieden over het algemeen meer bescherming voor uw investeringen. Er zijn echter enkele exchanges zoals Coinbase die niet vereisen dat u over een crypto wallet beschikt, dit is dus volledig afhankelijk van uw persoonlijke benodigdheden.