Nieuwe cryptomunten 2024

Het afgelopen jaar is weer een positief jaar geweest voor vele nieuwe cryptomunten. Er zijn dan ook heel wat nieuwe cryptomunten op de markt uitgebracht die uitgegroeid zijn tot een serieus project waar mensen veel geld mee hebben kunnen verdienen, zelfs met een kleine inleg. Ook zijn NFT’s het afgelopen jaar zeer populair geworden en wordt er steeds meer duidelijk over de meta verse.

Er wordt verwacht dat alle meta verse munten volgend jaar zullen gaan stijgen, omdat er volgend jaar nog meer duidelijk wordt over de meta verse waardoor meer mensen hier ook geïnteresseerd in zullen worden. NFT’s zullen nog populairder worden en steeds meer mensen zullen zich hierin gaan verdiepen. Het lijkt een hele nieuwe veelbelovende wereld, de metaverse.

Verder wordt er steeds meer mogelijk rondom het betalen met cryptocurrency, dus ook dit zal positieve gevolgen hebben voor de waarde van verschillende crypto’s. Dit wordt namelijk op steeds meer plekken geaccepteerd en er wordt zelfs gedacht dat dit de toekomst is. Het is in ieder geval zeker dat 2024 weer een positief jaar belooft te worden voor de crypto wereld.

crypto voor 2022

Nieuwe cryptomunten die veel gestegen zijn in 2021

We gaan een paar munten bespreken die aanzienlijk veel gestegen zijn in een korte tijd. De munten die we gaan bespreken zijn Dogecoin, Shiba Inu en Floki.

dogecoin

Dogecoin

Een van de munten die enorm gestegen is in het afgelopen jaar, is de munt Dogecoin. Deze munt is opgezet als een grap, maar deze crypto coin is allesbehalve een grap. De waarde van deze munt is namelijk met 5.131 procent gestegen in een aantal maanden. Als je dus 1.000 euro had geïnvesteerd aan het begin van dit jaar, dan zou dat nu 51.310 waard zijn.

Wat deze munt zo populair maakte, is vooral de hype rondom Dogecoin. Ook heeft Elon Musk veel invloed gehad op de stijging van deze crypto coin. Hij heeft meerdere malen tweets geplaatst en is hierdoor dan ook uitgeroepen tot een belangrijke influencer binnen de cryptomarkt.

Dogecoin Kopen

shiba inu

Shiba Inu

Deze crypto coin is vernoemd naar het bekende hondenras, Shiba Inu. De munt is gelanceerd als imitatie op Dogecoin. Aan het begin van 2021 kende eigenlijk nog niemand de Shiba Inu crypto, maar na een aantal maanden kwam hier al snel verandering in.

Shiba Inu is een van de cryptomunten die in 2021 het meeste is gestegen, namelijk met een waarde van 67.424.657%. Je zou dus erg blij zijn als je begin januari 1000 euro zou hebben geïnvesteerd in Shiba Inu, dan zou je nu namelijk 67.4 miljard euro hebben.

Shiba Inu kopen

floki inu

Floki Inu

Floki Inu is een vrij nieuwe crypto coin die gelanceerd is op 28 juni 2021. Deze lancering viel een paar dagen nadat miljardair en Tesla CEO Elon Musk dat hij zijn nieuwe Shiba Inu hond, Floki zou noemen. In maart liet Elon Musk al weten dat hij een hondje wilde nemen, wat voor veel opwinding zorgde in de Dogecoin gemeenschap.

Nadat Elon Musk het hondje op zijn Twitter had gepost, ontplofte de Floki Uni crypto gemeenschap. De koers steeg maar liefst met meer dan 100%. Helaas was de Dogecoin gemeenschap niet zo blij met de foto van het nieuwe hondje van Elon Musk en die steeg dan ook maar met 5%.

Floki Inu is een cryptocurrency die draait volgens een uniek ‘proof-of-meme’ consensusmodel. Ook deze munt is opgezet als een grap, of een meme. Je kunt deze cryptocoin alleen kopen op UniSwap en PancakeSwap. Het team is wel van plan om ervoor te zorgen dat deze cryptocoin op grotere gecentraliseerde exchanges gekocht kan worden.

Het komt vaak voor dat wanneer een cryptocurrency een nieuw record bereikt, mensen denken dat het voor hen te laat is om te investeren in de munt. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Sinds kort worden cryptocurrencies geadopteerd door grote bedrijven en personen die invloed hebben op de waarde van de munt. Dit betekent dat er nadat een crypto een nieuw record heeft bereikt, alsnog heel veel kan gebeuren en veranderen.

Natuurlijk kan de cryptomunt ook weer zakken, maar dat is het risico wat je neemt en wat je altijd zal blijven houden in de crypto wereld.

Floki Inu kopen

Nieuwe NFT coins met potentie in 2024

Het jaar 2024 belooft weer een veelbelovend jaar te worden voor de crypto wereld met veelbelovende nieuwe cryptomunten. Onthoud wel altijd dat de crypto wereld volatiel is. Je moet alleen in crypto investeren als bereid bent om risico te nemen.

Er zijn een paar nieuwe altcoins die veelbelovend zijn voor 2024. Dit komt vooral omdat NFT’s steeds populairder worden en onderstaande coins zijn gerelateerd aan NFT’S.

axie

Axie Infinity

Dit is een online spel wat gebaseerd is op het oude Pokemon spel. Als je het spel goed doet, draag je bij aan het eco systeem en je kunt tokens verdienen. Die tokens heten Small Love Potion (SLP) en deze kunnen uitbetaald worden in dollars. In het spel komen Axies voor, dit zijn NFT’s die je weer kunt verhandelen op NFT marketplaces zoals Open Sea. Afgelopen jaar is Axie Infinity zeer populair geworden en het Play-2-Earn spel heeft dan ook al veel spelers van over de hele wereld weten aan te trekken om mee te spelen. 

Axie Infinity heeft ook een eigen crypto token, AXS. De verwachtingen voor deze token is zeer positief en de waarde van de munt zal dan ook stijgen de aankomende maanden. Dit zou vooral komen door de hoogtijdagen van het GameFi-segment in 2024.

 

Axie Infinity kopen

celo

Celo

Dit project is opgezet om eenvoudige en betaalbare oplossingen te bieden voor het gebruik van cryptocurrency voor smartphone bezitters. Door de ecosysteem functionaliteit gebeuren de crypto betalingen direct en er worden telefoonnummers als sleutels gebruikt. Gebruikers kunnen dus gemakkelijk cryptocurrencies overzetten van wallet naar wallet met hun eigen smartphone.

Het token van CELO, dat afgestemd is op het PoS-algoritme, wordt gebruikt als interne betaling om transactiekosten en platform diensten te betalen. Daarnaast is het team van CELO bezig om verschillende goede stable coins uit te brengen. 

Celo kopen

avalanche

Avalanche

Dit project is zeer veelbelovend voor 2024. Deze token probeert het probleem van het netwerk schaalbaarheid en lagere gas betalingen op te lossen. Avalanche heeft al drie blockchains ontwikkeld om AVAX tokens in te wisselen voor andere cryptocurrencies met weinig commissie. In de toekomst hebben ze grootse plannen, zo willen ze algoritmen ontwikkelen en implementeren die bestaande blockchains eindeloos zullen schalen. Nu wordt het AVAX-token vooral gebruikt als betaalinstrument binnen het platform om commissies en vergoedingen te betalen.

Omdat Avalanche zoveel veelbelovende plannen heeft, kopen investeerders nu al massaal tokens op en ze verwachten dan ook een snelle prijsstijging. Als Avalanche alle plannen waar kan maken, dan wordt er verwacht dat de waarde van de AVAX crypto volgend jaar zal exploderen.

 

Avalanche kopen

sandbox

The Sandbox

SAND-token wordt gebruikt als betaling binnen de gelijknamige meta verse. In de meta verse kunnen gebruikers land kopen, huizen bouwen, virtuele winkels openen, scholen en echte cryptocurrency ontvangen. Het is een complete online virtuele wereld.

Afgelopen november steeg de waarde van de SAND-token met 10%. Dit gebeurde hoogstwaarschijnlijk omdat Mark Zuckerberg (de oprichter van Facebook) een aankondiging had gepost van de Facebook rebranding en het hernoemen van Facebook naar Meta. Hierdoor werd er een nieuwe metaverse creatie geïmpliceerd. De verwachtingen zijn dat meta verse volgend jaar nog populairder wordt, waardoor de SAND-token waarschijnlijk enorm in waarde zal stijgen.

The Sandbox kopen

DIP

Etherisc (DIP)

De laatste veelbelovende cryptomunt is DIP. Dit staat voor Decentrale Verzekeringsprotocol en voor Decentraal Verzekeringsplatform. Dit platform biedt een generiek mechanisme zonder toestemming waarmee risico’s kunnen worden geprijsd, beheerd en overgedragen door een groep onafhankelijke serviceproviders. Dit allemaal, zonder dat ze afhankelijk zijn van gecentraliseerde partijen.

Deze crypto coin is nog niet zeer bekend, maar toch zijn de verwachtingen heel hoog. Ze worden volledig gesteund door het Ethereum Foundation. Ook hebben ze inmiddels met meerdere overheden in Afrika verzekeringen via het platform gelanceerd voor de boeren. Hiermee zijn er dan ook al meer dan 17000 claims succesvol uitbetaald.

Etherisc kopen

Beste nieuwe cryptomunt

Een vrij nieuwe cryptomunt met zeer positieve verwachtingen is Solana. Experts zeggen zelfs dat deze cryptomunt uit kan groeien tot een van de grote concurrenten van Ethereum of Cardano en dat terwijl de munt pas in 2020 gelanceerd is. Solana heeft een blockchain dat 60.000 transacties per seconde kan verwerken. Dit zou in de toekomst nog verder op kunnen lopen. Om deze reden noemen de oprichters van Solana het daarom ook een ‘’Next Generation Blockchain’’. 

Het team van Solana is ambitieus en ze hopen een Web 3.0 decentraal internetplatform groot te kunnen maken. Het is nu namelijk zo dat grote bedrijven, denk hierbij aan Facebook en Google, bepalen wat jij te zien krijgt. Als er zo een internetplatform wordt opgezet zoals Solana van plan is, dan is er geen sprake meer van een tussenpersoon zoals Facebook en Google. Dit komt omdat het gedecentraliseerd is en hierdoor blijf je niet altijd in je eigen internetbubbel hangen.

Nieuwe metaverse coins met potentie

Metaverse wordt steeds bekender en volgend jaar wordt het nog uitgebreider. Er zijn dan ook een aantal nieuwe metaverse munten met potentie. We gaan het hebben over de Star Atlas en de Enjin coin.

Star Atlas

star atlasDit meta verse project is nog niet echt bekend bij veel mensen, maar de verwachtingen zijn bijzonder positief. De naam van deze cryptomunt is Star Atlas. Het is een startende game en de verwachtingen zijn dat het heel groot gaat worden in 2024.

De officiële game moet nog uitkomen, maar dit zal niet lang meer duren. Als je hier meer over wilt weten is het goed om het nieuws in de gaten te houden over Star Atlas. Dan kun je precies bijhouden wanneer de game uit komt.

Star Atlas is dus een metaverse project. Meta verse is het geheel aan virtual reality ruimtes waarin gebruikers kunnen rondkijken en interageren. Het is eigenlijk een hele andere wereld, maar dan online. Het is een soort virtual reality game, waarin je spullen kunt kopen met crypto. Je kunt ook in-game NFT’s kopen. En ook de NFT’s worden steeds populairder, zoals we eerder hebben verteld in dit artikel. Veel andere meta verse projecten zijn de laatste tijd veel gestegen in waarde, omdat de populariteit toeneemt. Zo ook het project Decentraland. De waarde was eerst ongeveer 60 cent en binnen een week steeg die naar ruim 2 euro.

Er wordt dan ook een echte toekomst gezien in virtual reality games en daarom zal Star Atlas hoogstwaarschijnlijk gaan stijgen in waarde de komende tijd.

 

Star Atlas kopen

Enjin Coin

enjin coin

Deze cryptomunt is al wat bekender en de oprichter is het IT-bedrijf Enjin uit Singapore. Deze crypto is net als Star Atlas gericht op de game-industrie en daarom zal ook deze munt hoogstwaarschijnlijk gaan stijgen in waarde de komende tijd. Een gave feature van deze munt is dat je deze munt om kan zetten tot digitale spullen, zoals game items. Hierdoor is deze munt nu al heel populair onder alle gamers.

Ook heeft Enjin coin al een aantal grote samenwerkingen. Hierdoor wordt er verwacht dat deze crypto een nog groter succes gaat worden dan het nu inmiddels al is. Een aantal van die samenwerkingen zijn met grote bedrijven op het gebied van ontwikkeling van digitale producten, zoals Samsung en Microsoft.

Alles wat we hierboven hebben beschreven geeft aan dat de Enjin coin nog populairder zal gaan worden en de toekomst van deze munt ziet er dan ook positief uit.

Enjin Coin kopen

Afsluiting

Er zijn dus weer een aantal nieuwe cryptomunten op de markt die je goed in de gaten moet houden het aankomende jaar. Het is handig om elke dag het crypto nieuws te lezen over nieuwe opkomende cryptomunten zodat je precies weet wat er aan de hand is en waar het team mee bezig is. Het is in ieder geval duidelijk dat de meta verse wereld steeds populairder wordt en ook NFT’s worden steeds populairder.

Wij verwachten vooral een positief jaar voor alle cryptomunten die met NFT en metaverse te maken hebben. Maar ook omdat er dus steeds meer met cryptomunten betaald kan worden, zal het een positief jaar worden voor vele cryptomunten.

Investeer alleen in crypto als je bereid bent om risico’s te nemen en investeer alleen geld dat je kunt missen. De crypto wereld is volatiel en je kunt er dus veel winst mee maken, maar ook veel verlies. Al zijn de verwachtingen positief, niemand weet het ooit zeker. Weet daarom zelf altijd waar de crypto waar je in investeert over gaat en wat het doel is van deze crypto. Blijf zelf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom een crypto munt.