Daytraden crypto

Day trading verwijst naar de trading methode waarbij posities worden geopend en gesloten op dezelfde handelsdag. Deze aanpak wordt ook wel intraday trading genoemd omdat de transacties op dezelfde dag plaatsvinden.  

Het doel van daytraders is om te profiteren van prijsschommelingen door gebruik te maken van intraday trading tactieken. Degenen die de tijd en moeite investeren om te leren over de markt waarin ze handelen, kunnen profiteren van daytrading. Dit geldt ook voor cryptocurrencies. Zelfs nog meer voor crypto, omdat deze nieuwe handelssector een aanzienlijk potentieel heeft geboden om te profiteren van prijsverschillen en schommelingen die niet aanwezig zijn in andere, meer gevestigde markten.  

Crypto daytrading kan een lonende business zijn als het correct wordt gedaan, maar het kan moeilijk zijn voor beginnende daytraders, vooral degenen die onvoorbereid zijn en niet beschikken over een goed overwogen strategie.  

Hoe werkt daytraden met crypto? Crypto daytraden voor beginners 

Als u heeft besloten om crypto daytrading te proberen, zijn er een paar dingen die u moet weten. Hier is een uitgebreide gids over crypto daytraden voor beginners. Ontdek meer over welke crypto te traden. 

Ten eerste moet u weten dat het kiezen van welke crypto daytraden als beroep zeer uitdagend en veeleisend kan zijn. Om te beginnen moet u enige achtergrond in de handel hebben en een goede kennis van uw risicotolerantie, kapitaal en doelstellingen. Leren crypto daytraden is een tijdrovend beroep. U zult er veel tijd in moeten steken als u uw strategieën wilt leren en verfijnen. Dit is niet iets wat u als hobby doet of wanneer u er zin in heeft. U moet er volledig voor gaan.  

Ten tweede, proberen crypto te daytraden zonder enige vorm van ervaring of opleiding is een trefzekere manier om geld te verliezen. Als beginner zijn het lezen van boeken en het bekijken van video’s de eerste stappen in het leren van daytrading vocabulaire en technische analyse. Dit is de methode om kennis te verwerven.  

Ten slotte is het beschikken over een theoretisch begrip van daytrading niet hetzelfde als in staat zijn om op kansen te reageren en ze efficiënt onmiddellijk uit te voeren. Dit is waar veel oefening van pas komt. U heeft een trading simulator nodig om uw methodes in de praktijk te oefenen totdat u zeker bent van uw aanpak bij order entry en trade management. 

Daytraden vs Swing trading  

Actieve traders worden vaak in twee groepen verdeeld: daytraders en swing traders. Beiden streven ernaar te profiteren van kortetermijnschommelingen (in tegenstelling tot langetermijninvesteringen), maar welke handelstechniek is de beste?

De voor- en nadelen van daytraden en swing trading worden hieronder opgesomd.  

  • Daytrading: Zoals de naam al aangeeft, houdt daytrading in dat een groot aantal transacties op één dag wordt geplaatst met behulp van geavanceerde analyse. Daytraders houden niet vaak posities vast en bezitten geen effecten gedurende de nacht. De mogelijkheid van enorme winsten is het meest verleidelijke aspect van crypto daytrading. Dit is echter slechts haalbaar voor mensen die alle noodzakelijke eigenschappen bezitten om een goede daytrader te worden, zoals besluitvaardigheid, discipline en toewijding. Daytraders strijden tegen high-frequency traders, hedge funds, en andere markt professionals die miljoenen dollars investeren om handelsvoordelen te behalen. Een daytrader heeft in deze omgeving geen andere keuze dan veel te investeren in een handelsplatform, software voor grafieken, geavanceerde computers en dergelijke.  
  • Swing Trading: Ook wel bekend als lange termijn beleggen, gecentreerd op het identificeren van dagelijkse prijsschommelingen in aandelen, grondstoffen en valuta’s. Een swing trade kan een paar dagen tot een paar weken duren. Een swing trader zal, in tegenstelling tot een daytrader, waarschijnlijk geen fulltime baan van traden maken. Swing trading brengt vaak posities met zich mee die minstens één nacht worden vastgehouden, met grotere winstmarges.  

Gewoonlijk is de maximale leverage twee keer het eigen kapitaal. In vergelijking met daytrading, waarbij de marges vier keer het kapitaal bedragen, is dit een aanzienlijk verschil. Omdat dit type van traden zelden een permanent beroep is, is er een lager risico op stress-gerelateerde burn-out. Swing traders hebben meestal een dagjob of een andere bron van inkomsten die ze kunnen gebruiken om hun trading verliezen te compenseren of te beperken. Swing trading kan worden gedaan met slechts één computer en standaard trading software. Het vereist niet de geavanceerde technologie van daytrading.  

Top 5 Crypto voor daytraden 

Nu we een beter begrip hebben van wat daytraden is, laten we eens kijken naar de top vijf cryptocurrencies die uitstekend geschikt zijn voor crypto day trading.             

Tether logoTether (USDT)Tether is een cryptocurrency die belooft één-op-één te worden ondersteund door de Amerikaanse dollar. Tether Limited is het bedrijf dat de tokens uitgeeft. Het belangrijkste doel is om transacties tussen bitcoin beurzen gemakkelijker te maken.

Het idee is dat door de waarde te koppelen aan de Amerikaanse dollar, handelaren kunnen profiteren van snelle arbitragemogelijkheden zonder gebruik te hoeven maken van trage bankoverschrijvingen. Tether is de meest gebruikte digitaal-naar-fiat valuta.

ethereum logoEthereum (ETH)Ethereum is ’s werelds op één na grootste cryptocurrency, met een aanzienlijk volatiliteit niveau. Het gebruik ervan breidt zich snel uit als gevolg van zijn slimme contract toepassing en decentralisatie. Een hoog niveau van volatiliteit geeft daytraders een fantastische mogelijkheid om in korte tijd veel te verdienen. Het beste is dat u op elk moment winst kunt maken, ongeacht of de prijs van Ethereum stijgt of daalt. Bovendien is het beschikbaar op praktisch alle beurzen.  

Binance coin logoBinance Coin (BNB)Slechts een paar jaar geleden lanceerde een van de bekendste exchanges, Binance, zijn eigen cryptocurrency. Toen handelaren zagen dat een gerenommeerde beurs zijn eigen cryptocurrency lanceerde, voelden ze zich natuurlijk zekerder. De toegenomen vraag naar BNB is een van de redenen waarom daytraders het leuk vinden. Dit is een uitstekende valuta om daytraden mee te beginnen, met een prijs van € 475.  

Tron (TRX)Tron heeft een bloeiende gemeenschap, en zelfs medeoprichter Justin Sun is actief op sociale media en cryptocurrency pagina’s. Tron is meestal in het nieuws vanwege grote ontwikkelingen en nieuws. Tron logoAl deze elementen, gecombineerd met extreme volatiliteit, maakt Tron een van de meest aantrekkelijke cryptocurrencies voor daytraders. Tron wordt ondersteund door een aantal bekende cryptocurrency exchanges. Een van de beste cryptocurrencies voor intraday trading is Tron.

EOSEOS is een van de populairste daytrading munten. EOS logoEOS is meer dan alleen een munt; het stelt ontwikkelaars in staat om publiek-gerichte gedecentraliseerde blockchain applicaties te creëren. De waarde en prijs van EOS tokens zijn voortdurend gestegen vanwege hun schaalbaarheid en ondersteuning voor duizenden commerciële toepassingen. In werkelijkheid is EOS een directe concurrent van Ethereum, dat nu het beste applicatie-gebaseerde platform is voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties. EOS daarentegen streeft ernaar een snellere en efficiëntere versie te zijn. Dat gezegd hebbende, Ethereum wordt ondersteund door de EOS ICO. 

Tools voor day trading: Tradingview 

Welk soort marktanalyse een handelaar ook uitvoert, hij of zij zal een set instrumenten nodig hebben om de taak naar behoren uit te voeren. Traders kunnen niet alles alleen doen en hebben specifieke instrumenten nodig om specifieke taken uit te voeren om de dag door te komen.

De hieronder opgesomde day trading tools zullen u helpen om betere financiële beslissingen te nemen en een betere trader te worden. 

  • Tradingview: Tradingview is een van ’s werelds populairste handelsplatformen. De meeste internet brokers bieden deze dienst aan. Handelaren kunnen leren handelen met behulp van de software, die gratis kan worden gedownload. Handelaren kunnen handelen op een echte rekening met echt geld dat zij aanvankelijk bij de broker storten. Tradingview is een hulpmiddel dat nieuwe handelaren kunnen gebruiken om te leren handelen met real-time gegevens. Zij kunnen ook leren hoe zij hun eigen handelen algoritmen kunnen ontwerpen en Expert Advisors kunnen gebruiken.  
  • Websites met financieel nieuws: Websites met financieel nieuws spelen een cruciale rol bij het leveren van het laatste nieuws en commentaar over een verscheidenheid aan financiële instrumenten. Individuele beleggers en andere opiniemakers kunnen hun gedachten delen op deze websites. Bovendien biedt de website een platform voor handelaren om grafieken te maken en de prijzen van meerdere artikelen tegelijk te vergelijken.  
  • Instrumenten voor grafieken: Handelaren gebruiken geweldige charting tools om betere handels selecties te maken. Deze grafieken helpen hen te bepalen wanneer ze een deal moeten openen en sluiten. Gangbare trading tools en platforms, zoals Tradingview, kunnen voor sommige traders moeilijk te gebruiken zijn. Andere gratis tools kunnen hen helpen bij het maken van meer nauwkeurige en voorspelbare grafieken. Yahoo Finance biedt een platform voor het gebruik van technische indicatoren en het vergelijken van verschillende activa.  
  • De economische kalender en inkomsten kalender: De daytrading toolkit van elke trader zou deze kalenders moeten bevatten. De inkomsten kalender is nuttig tijdens het winstseizoen, terwijl de economische kalender het hele jaar nuttig is. Met de gratis online beschikbare kalenders kunnen traders weten wanneer ze specifieke data kunnen verwachten. Beleggers kunnen een globaal beeld krijgen van de economische vooruitgang door te kijken naar gegevens uit verschillende delen van de wereld.  
  • Sociale media op financieel gebied: Het is van cruciaal belang voor handelaren om een geloofwaardige bron van nieuws te hebben om succesvol te zijn. In het verleden waren televisie en kranten de beste instrumenten om te gebruiken. Tegenwoordig wordt het meeste nieuws eerst gedeeld op sociale media voordat het op televisie wordt uitgezonden. Twitter is het meest gebruikte sociale netwerkplatform. Zoveel markt bewegende verhalen zijn gepubliceerd op Twitter.  

Crypto daytrading orders

Verschillende soorten orders kunnen totaal verschillende effecten hebben, dus is het van belang de verschillen te begrijpen.

We zullen kijken naar drie verschillende soorten orders:

  • Limietorders: Dit is een koop- of verkooporder die de maximale of minimale prijs bepaalt die kan worden betaald of ontvangen (de “limietprijs”). Alleen tegen of onder de limietprijs zal de order worden uitgevoerd. Er bestaat echter geen zekerheid dat het voorstel zal worden uitgevoerd. Een limietorder kan passend zijn als u denkt tegen een lagere prijs te kunnen kopen of tegen een hogere prijs te kunnen verkopen dan de huidige notering.  
  • Stop-loss orders: Het is een koop- of verkooporder die wordt geplaatst nadat een aandeel is verhandeld op of door een vooraf bepaalde prijs (de “stopprijs”). De order wordt omgezet in een marktorder en uitgevoerd tegen de eerstvolgende beschikbare marktprijs wanneer het aandeel de stopprijs bereikt. Indien het aandeel de stopprijs niet bereikt, wordt het order geannuleerd. Een stop order wordt ook wel een “stop-loss” order genoemd omdat het kan worden gebruikt om een ongerealiseerde winst te beschermen of een verlies te minimaliseren.  
  • Marktorders: Een marktorder is een onmiddellijke koop of verkoop van een effect. Dit type order garandeert dat de order zal worden uitgevoerd, maar het garandeert niet de prijs. Een marktorder zal gewoonlijk worden uitgevoerd tegen of in de buurt van de huidige prijs. Beleggers moeten zich er echter van bewust zijn dat de laatst verhandelde prijs gewoonlijk niet de prijs is waartegen een marktorder zal worden uitgevoerd.

De drie beste platforms voor crypto daytrading 

FInst

Finst

Finst is een toonaangevende cryptobeurs met een breed scala aan digitale valuta’s. Het biedt een gebruiksvriendelijk en veilig platform voor handel in cryptocurrencies. Finst streeft naar een soepele en betrouwbare toegang tot de wereld van digitale valuta voor zijn klanten.

 

Naar de website

KuCoin logo

Kucoin

Kucoin is een waardegericht online platform dat toonaangevende research, geavanceerde handels tools en een eenvoudige mobiele app biedt. Kucoin is een winnaar voor gewone beleggers. Het voegt waarde toe aan de hele ervaring van de klant. De website en mobiele app van Kucoin zijn beide met vlag en wimpel geslaagd voor onze strenge gebruikerstests en kregen een perfecte score van vijf sterren voor gebruiksgemak. 

 

Naar de website

Bitvavo logo

Bitvavo

Het Bitvavo-platform werd gelanceerd in 2018 en is gevestigd in Amsterdam. De missie van Bitvavo is om digitale valuta voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te maken. Bitvavo wil een groot gebruikersgemak combineren met lage kosten en zo de marktleider van Europa worden.

 

Naar de website

Voor- en nadelen van daytraden 

Daytraders kunnen gebruik maken van een verscheidenheid aan unieke functies die de crypto markt te bieden heeft om hun winsten te maximaliseren, maar zoals met alles, zijn er nadelen, dus laten we beginnen met de belangrijke voor- en nadelen.  

Voordelen: Een van de meest onderscheidende kenmerken van cryptocurrency trading is dat het 24 uur per dag, zeven dagen per week mogelijk is. U heeft het geluk toegang te hebben tot alle voordelen die horen bij een markt die nooit sluit.  

Ten tweede, als het gaat om cryptocurrency, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de markt extreem volatiel is. Bitcoin kan de dag beginnen op $12.000 en in minder dan twee uur naar $10.000 kelderen. Als u echter wilt beginnen met daytraden, kan deze volatiliteit een zeer winstgevend instrument zijn omdat de winstkansen talrijk zijn.  

Nadelen: Het kan moeilijk zijn om een positie te verlaten tegen de prijs die u wilt op het moment dat u het wilt, wat natuurlijk niet ideaal is voor een daytrader. Schommelingen zijn een groter probleem in financiële markten dan in andere soorten activa. Ongereguleerde regels zijn een tweesnijdend zwaard in crypto daytrading, want als een exchange sluit, gehackt wordt, of simpelweg verdwijnt met het geld van iedereen, is er niemand om u te helpen, geen autoriteit van hogerhand, en geen verzekeringspolis om u te helpen uw verliezen terug te krijgen. Natuurlijk zult u als daghandelaar vaak orders met grote volumes plaatsen, dus houd dit te allen tijde in gedachten. 

Top 5 daytraden crypto tips 

1% regel: Handelaren moeten nooit meer geld riskeren dan ze zich kunnen veroorloven te verliezen bij daytraden in cryptocurrency. Dit zal vrijwel zeker resulteren in financiële moeilijkheden. Daytraders moeten de 1% regel gebruiken bij het evalueren van handelsmogelijkheden, die suggereert dat niet meer dan 1% van het kapitaal van een handelaar moet worden geriskeerd op een enkele deal. Dit spreidt fondsen over meerdere transacties, waardoor de kans dat een enkele transactie fout gaat, wordt verkleind.  

Blijf onderzoeken: Dit is een beroep, om een professional te worden moet u veel kennis hebben en veel informatie opdoen. Leer zoveel als u kunt. Leer uit boeken en doorloop verschillende cursussen.  

Geduld is de sleutel: Zelfs als een handelaar gelooft dat hij klaar is voor daytraden in cryptocurrencies, moet hij voorzichtig en geduldig te werk gaan. Deze nieuwe activaklasse is veelbelovend, maar kan ook riskant en onvoorspelbaar zijn. Daytraders moeten het in het begin rustig aan doen en kleine transacties plaatsen totdat ze de markt volledig begrijpen. Naarmate een handelaar meer vertrouwen krijgt, kan hij zijn transacties uitbreiden en meer complexe technieken onderzoeken.  

Blijf kalm: Handelen kan soms een zenuwslopende ervaring zijn. Als daytrader moet u leren uw emoties zoals hebzucht, hoop en angst onder controle te houden. Beslissingen moeten worden gebaseerd op redenering in plaats van emotie.  

Begin klein: Beperk uzelf als beginner tot één of twee aandelen per sessie. Met slechts een paar aandelen is het gemakkelijk om overzicht te houden en mogelijkheden te spotten. De laatste jaren is het gebruikelijker geworden om verdeelde aandelen te verhandelen, waardoor u in kleinere contante hoeveelheden kunt beleggen. 

Conclusie voor succesvol crypto traden

Cryptocurrencies zijn als relatief nieuwe markt nog weinig verkend. De hele sector is onder meer nog aan het leren hoe om te gaan met overheidsregulering, handel met leverage, en veiligheid. Dit betekent dat daytrading cryptocurrency een hoog risiconiveau heeft, maar ook een hoog potentieel voor handelaren die weten waar ze moeten zoeken.  

Daytrading cryptocurrency is niet weggelegd voor iedereen, en het kan extreem riskant zijn als het verkeerd wordt gedaan. Echter, voor degenen die de tijd investeren om de ins en outs van de markt te leren en een gezonde handelsstrategie te ontwikkelen, kunnen de beloningen enorm zijn.