Dat beleggen steeds populairder wordt, dat is natuurlijk niet meer te ontkennen. Ondanks dat er tal van verschillende sectoren zijn, waarin kan worden belegt, zien we dat het beleggen in duurzame energie één van de populairste vorm van beleggen is. Uiteraard niet gek te bedenken dat we er ons met elkaar steeds meer van bewust worden dat we iets moeten doen tegen de opwarming van de aarde. Het aanboren van alternatieve energiebronnen is er hier dus één van. Sectoren die in beginsel ontzettend populair waren, dat waren de waterstof en ook elektrische sectoren. Toch zien we, dat ook hier de laatste tijd een verschuiving heeft plaatsgevonden. Dat duurzame energie hier is om te blijven, dat is een ding wat zeker is. Dus wil jij tips voor het beleggen hierin, dan hebben wij een aantal tips voor je.

Lange termijn groei

Wanneer jij succesvol wilt investeren, dan is een goede strategie essentieel. Ondanks het feit dat beleggen risico’s met zich meebrengt, kun je wanneer je een goede en vooral langer beleggingshorizon hebt, de risico enigszins beperken. Doordat er steeds meer wordt geïnvesteerd om de uitstoot van CO2 te reduceren, zien we dat er ontzettend veel kansen liggen om op de lange termijn positieve resultaten te behalen. Doordat het hele proces van een energietransitie nog zeker enkele jaren kan duren, is geduld een belangrijke eigenschap om te zorgen voor een positief resultaat. Wanneer we kijken naar wat we zelf kunnen doen om de uitstoot van CO2 te verminderen, dan kunnen we beginnen met het onder de loep nemen van ons eigen energiecontract. De keuze voor groene stroom is bijvoorbeeld een eerste stap in de goede richting. Wanneer het tijd is voor een nieuw energiecontract, kun je online verschillende energie aanbieders vergelijken. Op deze manier kun je niet alleen filteren op prijs, maar ook op duurzaamheid.

ETF

Wanneer jij wilt investeren in duurzame energie, dan is het wellicht vooral als beginner een hele uitdaging om geschikte aandelen te vinden. Een goed alternatief is dan om je geld te beleggen in een ETF op bijvoorbeeld de dow jones of de Nasdaq. Dit is een mandje met aandelen, die is samengesteld en de koers van verschillende aandelen volgt. Wanneer er dan een aandeel wat minder presteert, dan zal dit niet direct enorm effect hebben op je rendement. Zo’n ETF bestaat doorgaans vaak uit een 20-50 tal verschillende bedrijven, die allemaal zorgvuldig zijn uitgekozen op basis van bepaalde eigenschappen. Bekijk dus altijd goed waar deze desbetreffende ETF uit bestaat en of dit wel aansluit bij wat jij zoekt.

Hype

Wanneer je meer risico wilt nemen, dan is er ook een mogelijkheid om met de ‘hype’ van het moment mee te gaan. Wel loop je dan een verhoogd risico om je inleg of een deel hiervan te verliezen. Of het helemaal verstandig is om dit vooral als beginnende belegger te doen, valt te bezien. Het is verstandiger te investeren in kennis, alvorens je gaat investeren in aandelen. Wil je toch een gokje wagen, zorg dan dat je dit doet met kleine bedragen en met geld dat je kunt verliezen. Doordat er altijd risico’s kleven aan het beleggen in aandelen, zijn garanties dus nooit te geven.