Wanneer je met pensioen bent, dan heb je niet meer het inkomen wat je misschien hiervoor had. Dit kan vervelend zijn, zeker als je moet gaan besparen op veel dingen. Dan kan het slim zijn om eens na te denken over passief inkomen, zodat je toch wat bij kan verdienen zonder daar echt zelf voor te werken. Dit kan door middel van vastgoed, hieronder vertellen we je de voordelen van investeren in vastgoed in Spanje voor je pensioenplanning.

Stabiele inkomsten

Het fijne aan een stuk vastgoed beheren in Spanje, is dat je er eigenlijk wel vanuit kan gaan dat je een stabiele inkomstenbron daaruit kan halen. Dit komt omdat Spanje altijd overspoelt van de toeristen, en niet alleen in de zomer. Hierdoor kan je er dus vanuit gaan dat je standaard wat extra inkomen hebt.

Waardevermeerdering

Vastgoed is over het algemeen bij aankoop minder waard als dat je het uiteindelijk weer gaat verkopen. Mocht je er dus helemaal klaar mee zijn, dan kun je het stuk land hoogst waarschijnlijk nog met winst kunnen verkopen ook.

Belastingvoordelen

Je zult het misschien niet geloven, maar de Spaanse regering die wilt juist dat buitenlandse mensen gaan investeren in vastgoed Spanje, dit doen ze door geven van belastingvoordelen. Dit geld wel alleen voor als je gepensioneerd bent, als je dit nog niet bent dan moet je misschien nog even wachten om hiervan te kunnen profiteren.

Het kan zijn dat wanneer je eenmaal met pensioen gaat je in een soort gat valt, dit komt omdat je hoogst waarschijnlijk van een hoger inkomen naar ineens een stuk minder gaat dan dat je gewend bent. Omdat je nu niet meer de leeftijd hebt om daadwerkelijk aan het werk te gaan, kan het slim zijn om te gaan investeren in dingen, dit zorgt namelijk voor een passief inkomen die je net dat steuntje in de rug kan geven die je nodig hebt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te investeren in vastgoed in Spanje, dit heet namelijk zo zijn voordelen. Zo kan je er wel vanuit gaan dat je stabiele inkomsten hebt, omdat er heel het jaar door toeristen komen die op zoek zijn naar een vakantiehuisje om te verblijven. Ook kun je het vastgoed hoogst waarschijnlijk voor meer verkopen als dat je het in eerste instantie gekocht had. Als laatste heb je als buitenlandse gepensioneerde belastingvoordelen in Spanje.