Ben jij al bekend met crypto’s. Tegenwoordig zijn veel mensen er mee bezig. De een weet er al heel veel van, terwijl de ander er totaal niet mee bezig is. Je kunt er veel geld mee verdienen. Onder de crypto’s heb je veel verschillende soorten. Maar wat zijn crypto’s eigenlijk? En wat is dan de Dogecoin?

Wat zijn crypto’s?

Een crypto is als het ware digitaal geld. Je kunt het dus niet fysiek vastpakken. Het wordt bewaard in een soort digitale portemonnee. Crypto’s kunnen niet gebruikt worden als geld wat je normaal gesproken uitgeeft. Het wordt op dit moment gezien als een ruil-, spaar- of rekenmiddel. De crypto die onder de meeste mensen erg bekend is, is de Bitcoin.

Wat kun je met Dogecoin?

Zoals hierboven benoemd heb je dus erg veel verschillende soorten crypto’s. Zo heb je onder andere de Dogecoin. Alleen wat kun je hier nu precies mee? De totale waarde van de aandelen van de Dogecoin zijn erg goed. Veel mensen bezitten de Dogecoin. Toch zijn er geen bedrijven die met de Dogecoin aan de slag kunnen. De reden hiervan is dat de Dogecoin daar ook niet voor bedoeld is. Het is namelijk bedoeld als betaalmiddel. Verschillende andere munten doen dit al en deze zijn hier ook al wat verder in ontwikkeld.

Is het slim te investeren in Dogecoin?

Het investeren in crypto’s over het algemeen is altijd op eigen risico. Je kunt namelijk veel voordelen halen bij deze investering, maar daarnaast ook veel verliezen. Net als bij alle crypto’s is het investeren in de Dogecoin niet geheel risicovrij. Er bestaat altijd de kans dat je geld misloopt. Het is dus van belang dat je ten eerste goed onderzoek doet en daarnaast ook voldoende geld hebt, zodat je voorbereid bent op eventueel wat verliezen.

Kopen van Dogecoin

Wat moet je weten over het kopen van Dogecoin? Eigenlijk was de Dogecoin begonnen als een grap. Het was een soort parodie op de andere cryptomunten. Op dit moment is de Dogecoin heel veel geld waard en erg serieus. De Dogecoin wordt veel gebruikt als ‘tip’ functionaliteit. De mensen die deze coin gebruiken kunnen elkaar fooi geven wanneer ze bijvoorbeeld leuke content delen op een platform. Dit platform kan bijvoorbeeld Reddit zijn. Het kopen van Dogecoin is erg simpel en ook nog te vertrouwen. Je zou de Dogecoin kunnen kopen bij LiteBit. Hier kan de Dogecoin opgeslagen worden in de LiteBit wallet.

Wat heeft Elon Musk met de Dogecoin te maken?

Wanneer je het hebt over de Dogecoin zou je Elon Musk er niet buiten kunnen laten, maar wat heeft hij hier mee te maken? Elon Musk, de man die de Tesla heeft ontworpen, prijst regelmatig de Dogecoin aan. Hij ziet deze crypto als een betaling voor de toekomst. Door zijn prijzingen van deze munt, zijn er veel beleggers geweest die gingen investeren in deze munt. In 2021 is de koers van de Dogecoin dus flink gestegen. En dat heeft zeker te maken met de positieve uitlatingen van Elon Musk. Hij beschrijft de munt als: ‘De crypto van het volk’.