Voor wie veel onderweg is, zal het vast niet zijn ontgaan, dat de elektrische auto steeds meer terrein begint te winnen ten opzichte van de benzine en ook diesel auto. Waar tot enkele jaren geleden enkel Tesla vrijwel het volledige aanbod vertegenwoordigde, zien we nu dat ook de andere gerenommeerde automerken de strijd aangaan en met succes! Er zijn inmiddels tientallen modellen elektrische auto’s op de markt, dus de kans dat de benzine en ook dieselmotoren hun beste tijd hebben gehad is natuurlijk ontzettend groot. Ondanks dat het voor velen wellicht een teleurstelling is, biedt dit voor de echte belegger uiteraard ook legio kansen. Zo zullen er nieuwe grondstoffen moeten worden aangeboord om de accu’s van deze elektrische auto’s te kunnen blijven produceren. Het beleggen in deze sector kan dus zeker een lucratieve manier zijn om je geld de komende jaren voor je te laten werken.

Investeren in fabrikanten

Wanneer je wilt investeren in deze sector, dan kan dit op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen te investeren in afzonderlijke bedrijven zoals in het aandeel Tesla, maar ook is er een mogelijkheid te investeren in bedrijven die deze grondstoffen winnen en verwerken. Kortom, deze sector heeft legio mogelijkheden en staat pas in de kinderschoenen. Met de wetenschap dat inmiddels ongeveer 7 procent van het totale aantal voertuigen bestaat uit een volledig elektrische motor, geeft dit voor de toekomst nog enorme mogelijkheden om kansrijk te kunne beleggen. Als we kijken naar wat het aandeel Tesla de afgelopen jaren heeft gedaan, dan zien we dat deze enkele honderden procenten is gestegen.

Investeren in grondstoffen

Doordat ook bedrijven steeds meer kiezen voor duurzaamheid, zal ook het wagenpark van de meeste bedrijven er de komende jaren volledig anders uit gaan zien. We zien natuurlijk al dat er massaal laadpalen worden geplaatst, dit is natuurlijk niet voor niets. Voor degene die nu beschikken over een lease auto op benzine, zullen na afloop van deze termijn veelal worden geacht even zelfs worden verplicht over te stappen naar een elektrische auto. Dit betekent dat de hoeveelheid gedurende de komende jaren alleen maar verder zal oplopen. Door tijdig te investeren in bijvoorbeeld de grondstof lithium, die wordt gebruikt voor het produceren van de batterij van deze auto’s is de kans relatief groot dat dit een succesvolle investering is.

ETF’s

Ben je een beginner of wil je simpelweg je risico’s een stuk meer spreiden, dan kun je er ook voor kiezen te investeren in een ETF. Een ETF is een mandje met aandelen die een bepaalde sector volgt. Wanneer je namelijk zonder voldoende kennis investeert in losse aandelen, dan is de kans dat de koersen bij eventuele negatieve nieuwsberichten een stuk heftiger reageren groter. Door te investeren in een ETF, zullen bepaalde aandelen elkaar in evenwicht houden, waardoor het risico op een enorme koersdaling doorgaans een stukje lager is, dan wanneer je investeert in een los aandeel. Uiteraard neemt dit niet weg, dat wanneer je in een bepaalde sector investeert er altijd de nodige risico’s mee gemoeid gaan. Doe daarom altijd goed je eigen onderzoek en onthoud dat het investeren in aandelen altijd risico’s met zich meebrengt.