Deelname aan een beurs kan overdonderend overkomen, zeker als je nog niet veel ervaring hebt. Er zijn tal van beurzen waaraan je kunt deelnemen, zoals de Dow Jones, NYSE of AEX. Er zijn ook talrijke bedrijven waarmee je de concurrentie aangaat. Om ervoor te zorgen dat je toch het beste uit je beursdeelname haalt, is het belangrijk dat je weet hoe je je beursdeelname zo goed mogelijk voorbereidt. Je investeert namelijk (veel) geld en tijd. Om je te helpen bij die voorbereidingen, geven we je hier enkele handige tips.

Je persoonlijke en financiële gegevens optimaal beveiligen

Voordat je je beursdeelname officieel maakt, is het belangrijk dat je steeds je persoonlijke en financiële informatie optimaal beveiligt. Je wilt niet dat hackers aan de haal gaan met je persoonlijke gegevens. Anders kan het zijn dat zij je informatie gebruiken voor het verrichten van transacties of voor het doorverkopen van je gegevens via het dark web. Je creditcardgegevens zijn ongeveer tussen de $ 20 en $ 40 waard op het dark web. Dat is relatief goedkoop voor hackers, maar de financiële gevolgen voor je of je bedrijf zijn veel hoger dan dat.

Gebruik daarom altijd een VPN zodat niemand je gegevens ziet. Installeer ook zeker een antivirusprogramma dat je financiële gegevens beperkt tegen online aanvallen. Als je deelneemt aan de beurs, is het ook belangrijk dat je alleen maar beveiligde websites gebruikt die voorzien zijn van een slotje voor de URL of een “https://”. Zo weet je dat je op een veilige manier je beursdeelname kunt opstarten.

Formuleer vooraf je investeringsdoelen en budget

Als je besloten hebt om deel te nemen aan de beurs, is het belangrijk dat je je beleggingsdoelen en budget opstelt. Wat wil je bereiken met het beleggen? Wil je meer geld verdienen, meer leads genereren of een bedrijf/product lanceren?

Wat het ook is, schrijf je meetbare doelstelling altijd duidelijk op papier. Bepaal daarbij ook hoe je het succes van deze doelstelling gaat meten. Tijdens het opstellen van je investeringsdoelen, is het ook van cruciaal belang dat je een vooropgesteld budget in het achterhoofd houdt. Als je dat niet doet, dan kan het namelijk zijn dat je meer gaat investeren dan dat je wilt.

Kies de meest geschikte beurs

Tijdens je voorbereidingen, bepaal je ook op welke beurs je gaat inspelen. Niet elke beurs past namelijk bij je (bedrijfs)doelstellingen. Maak eerst een selectie van verschillende beurzen die tot de branche of industrietak behoren waaraan je wilt deelnemen.

Heb je een paar beurzen opgeschreven? Kijk dan welke beurs het beste bij je investeringsdoelen past. Als je je keuze maakt, is het belangrijk dat je rekening houdt met het type mensen dat interesse zal hebben in die beurs. De groep geïnteresseerde beleggers moet aansluiten bij de doelgroep die je wilt bereiken met je bedrijf/product/naam. Check ook welke concurrenten al deel uitmaken van je gekozen beurs, want als je denkt dat je niet kan concurreren, kies je het beste voor een andere beurs.

Nog meer tips!

Omdat een beursdeelname een zeer belangrijke persoonlijke en professionele stap kan zijn, willen we je hier nog enkele snelle tips meegeven. Zo moet je:

  • altijd een marketingplan opstellen,
  • je laten omringen door werknemers die al enige kennis hebben van de beurzen,
  • de beursdeelname regelmatig evalueren en bijstellen.