U hebt het wel eens gelezen of tegengekomen in een van de bekende steden van Nederland. Het is handig in gebruik en kan gebruikt worden voor koop –en verkoop doeleinden door slechts een klik op de knop en een mobiele telefoon. Heeft u nog geen idee hoe u een bitcoin automaat kunt gebruiken? Lees dan hieronder hoe een bitcoin atm in zijn werking gaat of bezoek bitcoinautomaat.nl.

Het eerste bedrijf dat een bitcoin automaat ontwikkeld heeft is Lamassu. Dit bedrijf is ook het eerste bedrijf dat een bitcoin pinautomaat heeft ontwikkeld waarmee je bitcoins met tastbaar geld kunt kopen en ook omgekeerd. Gezien er verschillende bedrijven zijn die deze automaten ontwerpen verschillen ze ook van elkaar. Sommige automaten zijn ontwikkeld voor verkoop doeleinden en anderen voor koop doeleinden. Zo zijn er ook bitcoin automaten die gebruikers in de gelegenheid stelt om beide opties toe te passen.  

Bitcoins kopen met geld 

Zoals er al eerder is genoemd kun je de bitcoin automaat gebruiken voor koop doeleinden. Je kunt bitcoins wisselen voor geld. Hiervoor moet je op het scherm de optie: geld opnemen intoetsen. Daarna geef je ook aan hoeveel bitcoins je wilt omwisselen. Je zult een QR-code ontvangen. Deze moet je scannen met je telefoon nadat je de wallet hebt opengemaakt. Je stuurt vervolgens het aantal bitcoins naar de opgegeven bitcoin adres. Hierna zal je een bon ontvangen waarop staat dat je bitcoin hebt gewisseld naar geld.  

Geld kopen met bitcoins 

Behalve dat je bitcoins kunt omwisselen naar geld kun je ook geld omwisselen naar bitcoins. Hiervoor heb je een mobiele telefoon nodig. Op de mobiele telefoon moet je een bitcoin wallet hebben. Hiermee maak je een draadloze verbinding met de automaat, zodat de transactie voltooid kan worden. U geeft aan hoeveel bitcoins u wilt kopen waarna je de transactie kan bekijken op je mobiel.