De wereld van cryptocurrency is steeds aan het ontwikkelen. Sinds het succes van Bitcoin zijn er een heleboel munten in omloop nu. Tegenwoordig is het ook mogelijk om crypto te staken. Hoewel niet alle munten gestaked kunnen worden kun je er geld hiermee verdienen.  

Hoe doe je dat? 

Het eerste wat je doet bij het staken van crypto is een account aanmaken bij een staking platform of een online broker. Wanneer het account is aangemaakt is het van belang dat je altcoins koopt. Meestal kun je ook altcoins kopen op de online exchanges. Als je niet over cryptomunten beschikt zal je geen crypto kunnen staken. Zoals het in de financiële wereld bekend is zijn er risico verbonden aan beleggen. Dit is ook het geval bij cryptocurrency staken. Hoe meer crypto je vasthoudt hoe meer rente je hierover zult ontvangen en hoe meer risico er hieraan verbonden is. Omgekeerd ook hetzelfde. Als je minder crypto vasthoudt heb je kans op minder rente en zo zal het risico ook minder zijn. 

Is het risicovol? 

U hebt zojuist gelezen dat u rente kunt ontvangen bij het staken van crypto. Dat is werkelijk ook het geval. Zoals we weten is de waarde van crypto aan verandering onderhevig. De waarde kan op het ene moment een heel fortuin waard zijn en op een ander moment kun je er helemaal niks mee. Laat dit u niet afschrikken om crypto vast te houden. Als u crypto op lange termijn vasthoudt is de kans groot dat het in de toekomst zal toenemen aan waarde. Stel dat het binnen 10 jaar niet in waarde stijgt, dan kun je het voor nog enkele jaren vasthouden.  

Het is slechts een manier om een passief inkomen te verdienen. Er wordt niet veel van je gevraagd. Het enige dat je nodig hebt is een crypto account met daarop een wallet die over cryptomunten beschikt.