Factoring is een soort financiële transactie waarbij een bedrijf zijn facturen met korting verkoopt aan een factormaatschappij, en de factor tot 90% van de factuurwaarde voorschiet bij verzending, op dag 1, zodat het bedrijf niet 30, 60 of 90 dagen hoeft te wachten om betaald te worden. De factor stuurt het resterende saldo naar zijn klant zodra de factuur is betaald op de vervaldag van de factuur door de koper.

Bedrijven factureren hun debiteuren om aan de cashflowvereisten te voldoen en hun financiële gezondheid te handhaven. Internationale factoringbedrijven bieden incasso- en debiteurenbeheer, evenals kredietbescherming, naast talrijke financieringsalternatieven. Bedrijven profiteren van lagere administratieve kosten, factuurverwerking door een toegewijde derde partij, en een langere krediettermijn als gevolg van deze diensten.

Voor meer informatie over factoring bekijken we hier de voordelen van internationale factoring eens nader:

Vermogens op het internationale toneel

Door hun wereldwijde netwerk van kantoren en filialen hebben internationale factoringbedrijven een voordeel ten opzichte van binnenlandse factoringbedrijven. Hun wereldwijde bereik stelt hen in staat om klanten aan beide uiteinden van de transactie bij te staan, door lokale marktkennis en ondersteuning ter plaatse te bieden. U kunt kiezen uit een passend aanbod van diensten die aansluiten bij uw eisen op basis van het klantprofiel van uw bedrijf, waaronder financieringsregelingen die in meerdere valuta’s zijn opgebouwd.

Dit is geen lening

Veel ondernemers vrezen dat factoring van hun facturen kan leiden tot een slechte kredietwaardigheid. Gelukkig is factoring geen lening en komt deze vorm van financiering niet als schuld op de balans te staan.

Kredietonderzoek minimaliseert risico’s

Veel factoringorganisaties die specialisten in factoring zijn, bieden een kredietonderzoeksservice die solide gegevens verzamelt over de reputatie van uw afnemer op de markt en zijn financiële draagkracht om de mate van incassorisico te verminderen. Met behulp van deze informatie kunt u risico’s vermijden bij het verzamelen en samenstellen van een klantenlijst van hoge kwaliteit.

U bespaart tijd.

Tijd is van het allergrootste belang in de zakenwereld, en u kunt het zich niet veroorloven zo’n waardevolle hulpbron te verspillen wanneer u een bedrijf runt. Kredietbewaking, incassomanagement en het bepalen van de betrouwbaarheid van een koper zijn allemaal cruciale activiteiten bij het op verantwoorde wijze runnen van een bedrijf. Deze procedures kosten tijd, maar u kunt een internationale factoringmaatschappij inhuren om ze allemaal voor u af te handelen. Daardoor hebt u meer tijd om u op uw kernactiviteiten te concentreren en nieuwe tactieken te ontwikkelen.

Bespaar geld op onnodige uitgaven.

Wanneer u gebruik maakt van de diensten van een internationale factoringfirma, bespaart u geld op overheadkosten omdat de factoringfirma als een verlengstuk van uw kantoor fungeert en voor u incasso’s en de boekhouding verzorgt. Bovendien kunt u leveranciers contant betalen in plaats van op krediet. U bespaart geld op zaken als boetes en laattijdige kosten die niet essentieel zijn.

Verbeterde financiële situatie

Factoring stelt, in tegenstelling tot andere financieringsalternatieven, een bedrijf in staat zijn activiteiten te financieren met geld dat gegenereerd wordt door de verkoop van vorderingen. U zult zien dat uw handelsschulden en incassotijd afnemen, wat de financiële stabiliteit van uw bedrijf ten goede komt. Eenvoudig gezegd, u gebruikt uw eigen geld om de groei en de behoeften van uw bedrijf te helpen financieren, wat resulteert in een hogere opbrengst.